Cum vrea să scape de puşcăria grea Konstantinos Passaris, cel mai sângeros criminal, care a activat în România

Asasinul care a îngrozit România, Konstinos Passaris, a primit o lovitură grea în puşcărie. Passaris a invocat faptul că a avut un comportament exemplar în Penitenciarul Gherla şi a cerut un regim semideschis. Cu toate acestea, judecătorul i-a respins cererea. Asasinul l-a dat în judecată pe magistrat, sperând că instanţa îi va da dreptate. 

11 dec. 2017, 09:30
Cum vrea să scape de puşcăria grea Konstantinos Passaris, cel mai sângeros criminal, care a activat în România

Konstantinos Passaris, alias „Fiara din Balcani”, considerat cel mai sângeros asasin care a activat în România, a cerut să fie lăsat în regim semideschis, invocând faptul că a avut un comportament exemplar şi că a executat deja mare parte din pedeapsă, scrie evz.ro.

Citeşte şi Temutul criminal Passaris, de nerecunoscut. Fiara din Carpaţi s-a pocăit şi îl caută pe Dumnezeu FOTO

Judecătorul delegat i-a respins, însă, cererea, având în vedere că celebrul asasin grec are un cazier impresionant şi două evadări la activ. Acest lucru l-a înfuriat pe criminal, aşa că l-a dat în judecată pe magistrat, sperând că instanţa îi va da dreptate. Zilele trecute, însă, Konstantinos Passaris a primit vestea devastatoare: i-a fost respinsă și această cerere.

În toamna anului 2001, Bucureştiul era cutremurat de un dublu asasinat, comis la casa de schimb valutar „Le Petit Bijou”. Un bărbat şi o femeie au pătruns, în timpul nopţii, în casa de schimb şi au fugit cu peste o jumătate de miliard de lei vechi. Casierul şi paznicul, aplecaţi asupra unei table de şah în timpul atacului, au fost împuşcaţi în cap.

Cei doi tâlhari au fost prinşi, în Bucureşti, după circa 48 de ore, printr-o acţiune în forţă a mascaţilor. Asasinul era Konstantinos Passaris care nu era la prima acțiune criminală, ziarele din Grecia scriind că Passaris ucisese cinci politişti şi tot atâţia civili, evadase de două ori și era autorul a nenumărate jafuri. „Fiara din Balcani” era cel mai căutat om din Grecia şi printre primii pe lista Interpolului.

Citeşte şi Cel mai sângeros criminal şi-a transformat celula în altar

La 13 ani și-a înjunghiat un coleg, la 14 ani a fost prins cu cocaină asupra sa, la 15 ani a fost arestat pentru furt. Închis într-un centru de reeducare, Passaris l-a cunoscut pe romanul Nicolae Gorea. În 1994, la 19 ani, a intrat în armată, dar în prima permisie a furat din nou, fiind dus în închisoarea armatei. A evadat în 1996, iar la puțin timp s-a reîntâlnit cu Gorea. Alături de alți doi romani, a format o bandă care a terorizat Atena cu jafuri şi ciocniri cu poliţia.

Pe 19 februarie 2000 a avut loc un schimb de focuri între banda lui Passaris şi poliţiştii greci, în care unul dintre români a fost ucis, iar trei poliţişti au fost răniţi. Passaris a reuşit să scape, fiind însă prins trei zile mai târziu la o cafenea. În aceeaşi zi, Nicolae Gorea a fost împuşcat mortal de poliţie.