Kovesi, despre ancheta privind Black Cube: Am dat declaraţii la DIICOT în calitate de martor

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a declarat că a fost audiată în calitate de martor de procurorii DIICOT în dosarul în care se fac investigaţii în legătură cu israelienii suspectaţi că au încercat să o intimideze.

10 mai 2016, 09:36
Kovesi, despre ancheta privind Black Cube: Am dat declaraţii la DIICOT în calitate de martor

„Nu toate informaţiile care au apărut în spaţiul public sunt reale, nimeni din familia mea nu a avut conturile sparte, nu au fost monitorizaţi. Pe parcursul unei zile şi jumătate s-au dat telefoane familiei mele şi unor prieteni, prin care s-a încercat aflarea unor informaţii. Sunt persoane ale căror e-mailuri au fost sparte şi nu au niciun fel de legătură cu mine. Nu cred că a fost o monitorizare a mea personală”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu la EuropaFM, conform Mediafax.

Totodată aceasta a spus că ancheta va stabili dacă a fost urmărită.

„Am dat declaraţii la DIICOT în calitate de martor cu privire la ce s-a întâmplat. Membrii familiei mele au fost audiaţi. şi tatăl meu. Nu suntem copii, nici eu, nici familia mea. Nimeni nu a dat date. Sunt convinsa că procurorii DIICOT vor afla cine este clientul acelei companii. Întotdeauna am respectat legea, nu am nici un fel de teama de absolut nimic. Cred că toate aceste acţiuni sunt concertate pentru a încerca intimidarea sistemtului judiciar”, a mai declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi: DNA nu are competenţe în incheierea unor contracte frauduloase

În acest caz au fost arestaţi doi cetăţeni israelieni, Weiner Ron şi Geclowicz David, fiind suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

În acelaşi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă a lui Yossi Barkshtein, bărbatul fiind a treia persoană vizată de anchetă.