Kovesi, despre cazul lui Oprescu: Urmărirea penală pentru unele fapte va fi finalizată cât de repede

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi seară, că în dosarul în care este cercetat Sorin Oprescu urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va finalizată cât de repede, precizând că este o cauză în care sunt fapte clasice de corupţie.  

24 sept. 2015, 20:07
Kovesi, despre cazul lui Oprescu: Urmărirea penală pentru unele fapte va fi finalizată cât de repede

„Din punct de vedere al Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care să nu poată fi gestionat de procurorul de caz.

Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupţie. Procurorul de caz are suficientă experienţă în a investiga acest gen de infracţiuni. Cred că urmărirea penală pentru anumite infracţiuni va fi finalizată cât de repede, în funcţie de cum poate fi administrat probatoriul”, a spus Laura Codruţa Kovesi, în cadrul unei emisiuni televizate referitor la dosarul în care este cercetat Sorin Oprescu.

Citeşte şi: Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul stării de sănătate a lui Sorin Oprescu. Ce DECIZIE a luat

Procurorul şef al DNA a precizat că persoana de la care Sorin Oprescu a primit cei 25.000 de euro mită, are calitate de suspect în acest caz şi nu a scăpat de anchetă, aşa cum s-a vehiculat în presă.

„Are şi ea calitate de suspect. S-a dispus măsura preventivă faţă de ea. Este în arest la domiciliu. Deci nu a fost aşa cum s-a speculat în presă, că o persoană care a făcut un denunţ a şi scăpat. Nu a scăpat.

A colaborat cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a beneficia de prevederile legale care îi dau acest drept de a-şi reduce pedeapsa în cazul în care colaborează, dar este suspect în această activitate.

Urmărirea penală s-a desfăşurat relativ repede, din martie, până la momentul la care s-a intervenit şi s-a dispus această măsură preventivă”, a adăugat Kovesi.

CITEŞTE ŞI SORIN OPRESCU află dacă scapă de arest. Edilul, în faţa instanţei: „Nu vreau să MOR după gratii” UPDATE

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Tribunalul Bucureşti decide vineri dacă va admite cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.