Kovesi, despre cazul Oprea: Este un vot politic care blochează justiţia. O mamă rămâne să aştepte

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că în urma votului din Senat, procurorii nu mai pot să stabilească răspunderea penală în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea și că, astfel, "o mamă rămâne să aștepte".

21 sept. 2016, 08:06
Kovesi, despre cazul Oprea: Este un vot politic care blochează justiţia. O mamă rămâne să aştepte

Este un vot politic care blochează justiția. În urma acestui vot, DNA nu mai poate să stabilească răspunderea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă. Deci, o mamă rămâne să aștepte„, a declarat Laura Codruţa Kovesi, miercuri, la sosirea la CSM, potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat că au mai fost precedente de acest fel, făcând referire la dosarul fostului ministru de Externe, Titus Corlățean. „Au mai fost astfel de precedente. Vă reamintesc dosarul în care a fost implicat fostul ministru de Externe, Corlățean Titus. Au fost mii de oameni care nu au putut să voteze la alegeri. Am deschis o investigație, din nou, votul politic a blocat acea investigație, motiv pentru care nu o să putem să administrăm probe și să aflăm ce s-a întâmplat”, a adăugat Kovesi.

Ea a precizat că a venit la CSM pentru a susține un procuror DNA cercetat disciplinar. „Eu am venit astăzi doar să o susțin pe colega noastră, este vorba de o cercetare disciplinară, în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Oprea Gabriel, fostul ministru de Interne Tobă și fostul șef al Direcției de Informație și Protecție a MAI. Am venit doar să îmi susțin colega”, a menționat șefa DNA.

Potrivit ordinii de zi a ședinței de procurori în materie disciplinară, unul dintre cazurile discutate miercuri este și cel al Florentinei Mirică, procuror-șef serviciu în cadrul Secției de combatere a corupției a DNA.

CITEŞTE ŞI: Protest iniţiat pe Facebook împotriva votului Senatului în cazul Gabriel Oprea

Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale.

Mama poliţistului din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, decedat anul trecut, a postat un mesaj pe pagina de Facebook, drept reacţie la decizia Senatului de a respinge cererea DNA, femeia precizând că familia priveşte „neputincioasă la nedreptatea făcută sufletului” lui Bogdan Gigină.

Mai multe persoane au iniţiat pe Facebook o mişcare de protest faţă de decizia dată de senatori în cazul lui Gabriel Oprea, fiind deschisă o pagină intitutală „Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecată”, unde câteva sute de persoane şi-au anunţat prezenţa în faţa Senatului, joi, la ora 18.00.