Kovesi despre dosarul Intact-RCS-RDS: Pe durata instrumentării nu am cunoscut nicio persoană din compania parte vătămată

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi le-a răspuns celor de la Antena 3, prin intermediul unui comunicat de presă, după ce vedetele postului TV au speculat că relaţia dintre ea şi un angajat RCS-RDS ar fi afectat ancheta în dosarul în care directorul trustului Intact este acuzat de şantajarea grupului RCS-RDS.

05 mai 2016, 10:53
Kovesi despre dosarul Intact-RCS-RDS: Pe durata instrumentării nu am cunoscut nicio persoană din compania parte vătămată

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține că atât la data înregistrării la DNA a dosarului Intact-RCS/RDS, cât și pe durata instrumentării acestuia nu a cunoscut personal și nu a discutat cu nicio persoană din conducere sau cu foști ori actuali angajați ai companiei care este parte vătămată în dosar.

„Cu referire la afirmaţiile mincinoase şi denigratoare făcute la emisiunile „În gura presei” şi „Sinteza zilei”, transmise la data de 4.05.2016 la postul de televiziune Antena 3, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următorul punct de vedere al doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA:

Dosarul nr.129/P/2013, prin care mai multe persoane — directori și acționari ai Trustului Intact — au fost trimiși în judecată, a fost înregistrat la Direcția Națională Anticorupție la data de 24 aprilie 2013, înainte de numirea mea în funcția de procuror șef al DNA. Atât la data înregistrării dosarului la DNA, cât și pe durata instrumentării acestuia nu am cunoscut personal și nu am discutat cu nicio persoană din conducerea sau cu angajați/foști angajați ai companiei care este parte vătămată în dosar„, a transmis Laura Codruţa Kovesi, printr-un comunicat.

Ea precizează că rechizitoriul nu a fost confirmat de procurorul șef al DNA, ci de procurorul șef al Secției pentru combaterea corupției.

Simpla împrejurare că, de-a lungul timpului, am avut relații personale cu persoane angajate la o societate comercială nu poate să afecteze imparțialitatea sau legalitatea unui dosar instrumentat de colegii mei din cadrul DNA. Orice fel de atacuri defăimătoare la adresa mea, inclusiv a vieții mele personale, vor impune un demers ferm, prin folosirea căilor legale„, a adăugat șefa DNA.

Mircea Badea, vedeta postului Antena 3, a anunţat, joi, că o va da în judecată pe Laura Codruţa Kovesi pentru „calomnie”. „Sunt sătul de ameninţările acestei dudui etern numită la instituţiile de forţă. Nu mă impresionează nici SRI, nici DNA, nici puşcăriile lor. Tupeul duduii este insuportabil. O dau în judecată pentru calomnie! Poate o să am noroc şi o să dau peste un judecător în afara “câmpului tactic” al SRI„, a scris Mircea Badea, pe blogul personal.

Magistrații de la Curtea de Apel București vor da pe 12 mai sentința în dosarul în care Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzați de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Dosarul a fost înregistrat inițial în data de 19 aprilie 2013 la PÎCCJ, iar la scurt timp a fost declinat la DNA, perioadă în care Kovesi ocupa funcția de înalt reprezentant la misiunea României la Bruxelles pe probleme de justiție și luptă anticorupție.