Kovesi, în vizită la Chişinău în calitate de expertă

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, va conduce o misiune a Comisiei Europene pentru evaluarea instituţiilor anticorupţie din Republica Moldova, anunţă presa de peste Prut.

24 nov. 2015, 14:07
Kovesi, în vizită la Chişinău în calitate de expertă

Misiunea a fost solicitată încă din septembrie de către preşedintele Parlamentului moldovean şi de către fostul premier Valeriu Streleţ, scrie agora.md.

Citeşte şi: Traian Băsescu i-ar mai da un mandat Laurei Codruţa Kovesi: „Dar cu o recomandare

Potrivit şefului legislativului de la Chişinău, şefa DNA va face parte dintr-o echipă de 50 de experţi care se va ocupa de evaluarea Procuraturii, Comisiei Naţională de Integritate şi Centrului Naţional Anticorupţie.

preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Adrian Candu, a mai punctat că misiunea, din care vor face parte 50 de experţi europeni în domeniul justiţiei, va evalua instituţiile de drept din Republica Moldova, abilitate cu eradicarea corupţiei. Prima instituţie supusă evaluării va fi Procuratura, după care vor urma Comisia Naţională de Integritate şi Centrul Naţional Anticorupţie.

Misiunea de evaluare a fost solicitată încă în luna septembrie de preşedintele Legislativului, Andrian Candu, şi fostul prim-ministru, Valeriu Streleţ, care au înaintat un demers în acest sens Delegației Uniunii Europene în R. Moldova.

Uniunea Europeană a făcut în repetate rânduri apel pentru intensificarea luptei anticorupţie din Moldova.