Laura Codruţa Kovesi: Nu cred că există ofiţeri acoperiţi în DNA, dar să se facă verificări

Publicat: Duminică, 17 Mai 2015 14:17 // Actualizat: Duminică, 17 Mai 2015 14:17 // Sursa: romaniatv.net

Şefa DNA, Laura Kovesi, a declarat că nu crede în posibilitatea ca în cadrul instituţiei pe care o conduce să existe ofiţeri acoperiţi, spunând că afirmă acest lucru pentru că se bazează pe "calitatea morală a colegilor cu care lucrează".

"Nu cred că există acoperiţi în DNA. Mă bazez pe calitatea morală a colegilor cu are lucrez, în primul rând pe acest lucru mă bazez şi îmi cunosc colegii foarte bine, le cunosc atitudinea profesională şi morală (...) şi nu cred că SRI are nevoie de acoperiţi în DNA", a declarat Kovesi la ProTV.

Citeşte şi: Şefa DNA, Laura Kovesi: Părţi din dosarele Microsoft şi EADS, finalizate în acest an

Declaraţia procurorului şef al DNA a fost făcută în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a cerut CSAT să facă verificări cu privire la calitatea magistraţilor, respectiv dacă sunt ofiţeri acoperiţi.

Laura Kovesi a spus că este de acord să fie făcute verificări pentru a se stabili dacă în cadrul structurii din Ministerul Public pe care o coordonează există lucrători în structurile de securitate.

"Nu am nicio problemă dacă se verifică acum, foarte bine, să se verifice. (...) Eu nu cred că sunt ofiţeri acoperiţi în DNA, dar să se facă verificări", a spus Laura Kovesi.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, în cadrul şedinţei de plen de miercuri, sesizarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru a face verificări cu privire la eventualii ofiţeri acoperiţi din rândul judecătorilor şi procurorilor, potrivit reprezentanţilor CSM.

Reprezentanţii CSM au precizat că s-a dispus sesizarea CSAT pentru a se stabili care sunt ofiţerii sub acoperire care activează în magistratură.

Citeşte şi: Kovesi: Nu am discutat despre dosarele penale nici cu Iohannis, nici cu Băsescu sau Ponta

Decizia CSM a venit ca urmare a solicitării Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), care a cerut CSM să facă verificări şi să îi elimine pe eventualii ofiţeri acoperiţi din magistratură şi, totodată, să ceară clarificări de la Serviciul Român de Informaţii.


loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mai 11:40
...spunând că afirmă acest lucru pentru că se bazează pe “calitatea morală a colegilor cu care lucrează”. Citește mai departe…

...
17 mai 19:32
Răspunde | Votează email 0 email
Stela
Venit suplimentar-munca la domiciliu! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara nici un fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
17 mai 17:17
...că afirmă acest lucru pentru că se bazează pe „calitatea morală a colegilor cu care Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 mai 14:33
Votează email 0 email
...că afirmă acest lucru pentru că se bazează pe “calitatea morală a colegilor cu care Citește mai departe… : Laura Codruţa Kovesi: Nu cred că există ofiţeri acoperiţi în DNA,...
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H