Kremlinul acuză Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone. ”Un atac terorist planificat”

Kremlinul a acuzat Kievul că noaptea trecută ar fi încercat asasinarea președintelui Vladimir Putin. Autoritățile de la Moscova susțin că au dejucat un atac cu drone care urma să aibă loc asupra reședinței prezidențiale a țarului de la Kremlin.
Gabriela Bucătaru
03 mai 2023, 15:53
Kremlinul acuză Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone. ”Un atac terorist planificat”
Kremlinul acuză Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone. ”Un atac terorist planificat”

Kremlinul acuză Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone. Oficialii de la Moscova au susținut miercuri că armata ucraineană ar fi încercat să îl asasineze pe președintele Vladimir Putin cu ajutorul a două drone care au fost doborâte imediat de forțele ruse.

Citește și Vladimir Putin, ultimatum pentru ucraineni. Decretul a fost semnat vineri

Kremlinul acuză Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone

„Noaptea trecută, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse. În urma intervenției serviciilor militare (…) prin utilizarea unui sistem de luptă bazat pe radar, echipamentul inamic a fost neutralizat. Nu au existat victime sau pagube materiale în urma căderii lor și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului”, au anunțat autoritățile de la Moscova.

Kremlinul a subliniat că în momentul presupusului atac, pe care l-a catalogat ca fiind unul terorist, Vladimir Putin nu se afla în reședința prezidențială.

„Președintele Putin nu se afla la Kremlin în momentul atacului terorist planificat cu drone ucrainene”, a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a anunțat că programul de lucru al lui Vladimir Putin nu a suferit modificări din cauza presupusului atac.

Acest atac invocat de Kremlin vine la doar câteva zile după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ajutorul Chinei pentru al aresta pe Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski a anunțat vinerea trecută că i-a cerut omologului său chinez Xi Jinping ajutorul în dosarul – în care Curtea Penală Internţaională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin – al întoarcerii copiilor ucraineni ”deportaţi” de Rusia, al căror numnăr este evaluat în mod oficial la cel puţin 20.000 de către Kiev, relatează AFP.

”M-am adresat cu această cerere preşedintelui chinez” în cursul convorbirii telefonice de miercuri, a anunţat într-o conferinţă de presă, la Kiev, Volodimir Zelenski.

”Trebuie să angajăm (…) diverse ţări pentru ca să exercite presiuni asupra agresorului şi teroristului rus, care ne-a răpit atât de mulţi copii”, a denunţat el.

”Este într-adevăr dificul de făcut”, a apreciat Zelenski în faţa jurnaliştilor.

ONU şi alţi actori internaţionali încearcă ”să facă ceva” în vederea rezolvării acestei probleme, însă, ”pentru moment, rezultatele sunt slabe”, anunţă el.

Kievul estimează că cel puţin 19.400 de copii au fost ”răpiţi” şi duşi în Rusia sau în teritorii ucrainene pe care ruşii le-au ocupat de la începutul invaziei Ucrainei şi că mulţi ar fi fost plasaţi în familii, situate în unele cazuri la mii de kilometri de locuinţele lor.

Peste 360 de copii au fost recuperaţi de către autorităţile ucrainene, potrivit unor date oficiale.

În martie, Curtea Penaklă Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, cu privire la aceste deportări.

Citește și Putin este de neoprit! Țarul de la Kremlin a promulgat legea care impune închisoare pe viaţă pentru trădătorii de patrie

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!