Kremlinul reacţionează la informaţiile din presă privind întărirea prezenţei militare NATO la graniţele Rusiei

Întărirea prezenței militare NATO la granițele Rusiei nu este un fenomen nou, iar Moscova a atras deja atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această prezență, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca reacție la informațiile apărute în acest sens în presa americană.

29 oct. 2015, 11:26
Kremlinul reacţionează la informaţiile din presă privind întărirea prezenţei militare NATO la graniţele Rusiei

”Este aceeași apropiere a NATO și a infrastructurii sale militare de granițele noastre. Nu este un fenomen nou, este un fenomen despre pericolul căruia noi vorbim de mai mult timp”, a afirmat Peskov, citat de TASS.

Publicația americană Wall Street Journal a scris miercuri că statele membre ale NATO analizează în prezent posibilitatea suplimentării trupelor staționate în apropierea granițelor Rusiei și punerii lor sub comanda oficială a Alianței.

Una dintre propunerile examinate este plasarea de batalioane în Polonia și în cele trei țări baltice, în timp ce un alt plan avut în vedere presupune desfășurarea unui singur batalion NATO în zonă.

Wall Street Journal nota că, după ce Rusia a anexat, anul trecut, peninsula Crimeea, țările din zonă sunt îngrijorate în legătură cu viitoarele acțiuni ale Moscovei, mai ales în condițiile intensificării exercițiilor militare ruse în regiune.