Kremlinul respinge criticile legate de gestul galant al lui Putin faţă de Prima Doamnă a Chinei

Kremlinul a reacţionat marţi la criticile apărute în presa internaţională în legătură cu gestul galant al preşedintelui rus Vladimir Putin de pune o pătură pe spatele Primei Doamne a Chinei, Peng Liyuan, în timp ce soţul acesteia, preşedintele chinez Xi Jinping era antrenat într-o discuţie cu omologul său american Barack Obama.

11 nov. 2014, 19:30
Kremlinul respinge criticile legate de gestul galant al lui Putin faţă de Prima Doamnă a Chinei

Scena a avut loc în timpul unui dineu de gală organizat la Beijing cu ocazia summitului Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), transmite EFE, citată de Agerpres.

‘Tradiţie sau nu, femeie sau nu, frigul este la fel pentru toată lumea. Oferirea unei pături ţine de un comportament normal, este un gest normal pe care, cu siguranţă, l-ar face oricine’, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit mass media locale. ‘Restul sunt idei preconcepute şi discuţi inutile, absolut absurde’, a mai spus el.

Citeşte şi Scandal la summitul Asia-Pacific: Imagini compromiţătoare cu Putin şi Prima Doamnă a Chinei VIDEO

Vladimir Putin a încălcat regula nescrisă a diplomaţiei ‘de a nu atinge niciodată soţiile diplomaţilor’, a scris publicaţia The Straits Times, conform căreia situaţia este cu atât mai gravă cu cât evenimentul a avut loc în China şi a implicat o femeie chineză.

EFE relatează că autorităţile chineze au eliminat cu rapiditate de pe internet înregistrarea video cu imaginile în care preşedintele Putin, îmbrăcat într-o tunică tradiţională chinezească, a acţionat de eleganţă pentru a o apăra de frigul nopţii pe Peng Liyuan, cunoscuta cântăreaţă care este soţia preşedintelui chinez.