Kriptomat câștigă Certificarea ISO în Managementul Conformității și Certificarea în Sistemul de Management Anti–Mită

Platforma cu sediul în Estonia este prima care primește recunoașterea pentru cele mai bune practici în aceste domenii critice, cumulând un total de patru certificări ISO.

25 nov. 2022, 13:15
Kriptomat câștigă Certificarea ISO în Managementul Conformității și Certificarea în Sistemul de Management Anti–Mită

FintechX OÜ a obținut certificarea ISO 37301 în managementul conformității și certificarea ISO 37001 în sistemul de management anti–mită pentru Kriptomat platforma sa de criptomonede.

Kriptomat este prima bursă de criptomonede care obține certificarea ISO în aceste două domenii esențiale.

“Kriptomat se angajează la cele mai bune practici și la o cultură de îmbunătățire continuă,”  spune Directorul de Operațiuni și Integritate Deja  Davidović. “Noile certificări demonstrează angajamentul nostru pentru o platformă de încredere și serviabilă într–o industrie care adesea ține titlurile de ziare despre înșelătorii și practici îndoielnice. Aceste certificări ridică ștafeta și pentru alte platforme cripto.”

Noile certificări confirmă poziția de lider a FintechX în stabilirea de standarde bune în industria cripto, Web3 și fintech. Kriptomat a obținut anterior certificarea ISO 9001 pentru managementul calității și în 2020 a devenit prima platformă cripto din Europa care a câștigat certificarea ISO 27001 pentru managementul securității informațiilor.

Organizațiile și persoanele fizice își doresc să lucreze cu companii în care pot avea încredere, menționează Howard Shaw, cel care a condus comitetul tehnic ISO care a creat standardul 37301. „Încrederea este construită pe baza culturii facerii de bine a unei companii în care fiecare angajat își aduce contribuția pentru că înțelege și crede în importanța acestui lucru,” spune el. „Esențial pentru acest lucru este un leadership bun și valori clare, ce trebuie să vină în primul rând de sus.”

“Toate standardele ISO pe care le implementăm sunt rezultatul unei decizii de management strategic de a construi o afacere sustenabilă abordând treptat domeniile esențiale,” spune FintechX, directorul juridic Irena Dimitrič, care a gestionat standardele de implementare. “Mai întâi, ne–am asigurat că prin compania noastră reflectăm angajamentul pentru un mediu sigur și de încredere implementând ISO pentru sistemul managementului securității informațiilor. În al doilea rând, principiul obsesiei pentru consumatori a fost modernizat prin certificarea ISO pentru managementul calității în 2021. În acest an, în contextul tuturor schimbărilor reglementărilor și noilor reglementări AML din Estonia, am dorit să fim un exemplu comunicând public devotamentul nostru pentru conformarea cu reglementările și pentru un mediu fără mită.”

Auditul extern care a dus la certificarea obținută de Kriptomat a fost realizat de Bureau Veritas din Slovenia, un lider mondial în testare, inspecție și servicii de certificare.

 

Despre certificarea ISO

Cu un spectru global, Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) este compusă din corpuri pentru standarde internaționale în peste 160 de țări. Organizațiile internaționale, guvernamentale și non–guvernamentale, colaborează cu ISO pentru a–și împărtăși cunoștințele și experiența și cumulează toate cele mai bune practici de pe piață, care sunt apoi cuprinse în standardele ISO.

 

Recunoașterea ISO nu se bazează pe evaluarea unei poze în care se demonstrează că o organizație a îndeplinit toate cerințele de calificare la un moment dat. În schimb, certificatele sunt acordate organizațiilor care clădesc practici și politici pentru a se asigura că procesele afacerii sunt gestionate, evaluate și îmbunătățite în timp. Cele patru certificate ISO ale Kriptomat reflectă un angajament pentru documentarea proceselor afacerii, revizuirea lor regulată, și actualizarea lor pentru a răspunde condițiilor schimbătoare și așteptărilor interne mereu în creștere.

 

Despre Kriptomat

Fondat în 2018, Kriptomat a revoluționat lumea criptomonedelor odată cu introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finanțele digitale atât de simple încât oricine de oriunde se poate bucura de oportunitate, libertate și echitate în utilizarea de criptomonede. Sute de mii de clienți de peste tot din Europa au încredere în Kriptomat atunci când își construiesc și își gestionează portofoliul cripto.