La cât ajunge valoarea tichetelor de masă pentru angajați din 2024. Guvernul a decis o nouă majorare

Valoarea tichetelor de masă crește de anul viitor. Angajații români au beneficiat de majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023, în efortul de a compensa scăderea puterii de cumpărare generată de războiul din Ucraina și liberalizarea prețurilor la energie.

01 ian. 2024, 13:38
La cât ajunge valoarea tichetelor de masă pentru angajați din 2024. Guvernul a decis o nouă majorare

Din 1 august 2023 valoarea tichetelor de masă a crescut de la 30 la 35 de lei, urmând ca din ianuarie 2024 să ajungă la 40 de lei. Inițiativa vine ca un sprijin direct pentru bugetele angajaților, ce vor primi beneficiul suplimentar lunar de a acoperi cheltuielile cu mâncarea la locul de muncă.

Citește și Pensii 2024. Ministrul Muncii, anunţ pentru cei mai sărmani români: Cât va fi pensia minimă de la anul

La cât ajunge valoarea tichetelor de masă în 2024

Impactul majorării asupra veniturilor angajaților e uriaș. Din ianuarie 2024 un angajat cu normă întreagă va avea 880 de lei pe lună la tichetele de masă. Prin derogare de la normele metodologice, valoarea nominală a tichetului de masă de până la 40 de lei pe zi va fi aplicată și în primele două luni ale semestrului II al anului 2024, adică în luna august și septembrie.

Aceste tichete oferite angajaților reprezintă un avantaj adițional, le facilitează cheltuielile cu hrana în timpul programului de lucru. Pot fi folosite în magazinele și restaurantele partenere, oferind angajaților opțiunea de a achiziționa alimente și băuturi.

Creșterea valorii tichetelor de masă vine ca o reacție la provocările economice recente, implicit războiul din Ucraina și liberalizarea prețurilor la energie. Inițiativa a venit de la Guvern cu scopul de a atenua impactul acestor evenimente asupra cetățenilor.

Citește și Facturi la apă caldă și căldură de 3 – 4 ori mai mari în noiembrie decât anul trecut pentru bucureșteni. Care a fost explicația reprezentanţilor Termoenergetica