La câte zile de concediu au dreptul salariaţii part-time

Publicat: Joi, 17 Iulie 2014 17:37 // Actualizat: Joi, 17 Iulie 2014 17:37 // Sursa: romaniatv.net

Ştiaţi că salariatii care lucrează cu timp parţial au, în mare parte, aceleaşi drepturi şi obligaţii precum cei încadraţi cu norma întreagă? Codul Muncii spune că toti salariatii, beneficiaza de un minim de 20 de zile lucratoare de concediu de odihna/an.

Legislatia muncii da posibilitatea salariatilor de a fi angajati si cu fractiune de norma.

Desi muncesc mai putine ore pe zi, comparativ cu cei cu program de lucru normal, de 8 ore/zi, salariatii in regim "part-time" beneficiaza de aceleasi drepturi si obligatii, dupa cum se precizeaza in Codul muncii.

"Intrucat Codul Muncii nu face referiri suplimentare si/sau deosebiri intre angajati, nici noi nu putem considera ca acestia ar avea mai putine si/sau mai multe drepturi si obligatii comparativ cu cealalta categorie de salariati", a precizat mai demult pentru AvocatNet.ro, avocatul Alina Vezureanu, asociat coordonator la SCA Caracas si Asociatii, Baroul Bucuresti.

Aceste reglementari se aplica inclusiv in cazul concediului de odihna. Mai precis, concediul la contractul cu timp partial de munca NU va fi fractionat. Toti salariatii, indiferent de timpul lucrat (integral/partial), beneficiaza de un minim de 20 de zile lucratoare de concediu de odihna/an.

Citeşte şi: Ministrul Muncii: S-a propus acordarea a două salarii brute pe an, ca premiu de excelenţă

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Codul Muncii concediu salariaţi part-time salariaţii part-time
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 nov 19:29
...are dreptul un salariat atunci cand acesta se afla in incapacitate temporara de munca pentru o perioada mai lunga. Codul muncii stabileste acordarea concediului de odihna proportional cu activitatea prestata. In acelasi timp, reglementarile europene prevad ca perioada de incapacitate temporara de munca nu afecteaza...
17 iul 17:53
... Ştiaţi că salariatii care lucrează cu timp parţial au, în mare parte, aceleaşi drepturi şi obligaţii...
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H