La câte zile de concediu au dreptul salariaţii part-time

Ştiaţi că salariatii care lucrează cu timp parţial au, în mare parte, aceleaşi drepturi şi obligaţii precum cei încadraţi cu norma întreagă? Codul Muncii spune că toti salariatii, beneficiaza de un minim de 20 de zile lucratoare de concediu de odihna/an.

17 iul. 2014, 14:37
La câte zile de concediu au dreptul salariaţii part-time

Legislatia muncii da posibilitatea salariatilor de a fi angajati si cu fractiune de norma.

Desi muncesc mai putine ore pe zi, comparativ cu cei cu program de lucru normal, de 8 ore/zi, salariatii in regim „part-time” beneficiaza de aceleasi drepturi si obligatii, dupa cum se precizeaza in Codul muncii.

„Intrucat Codul Muncii nu face referiri suplimentare si/sau deosebiri intre angajati, nici noi nu putem considera ca acestia ar avea mai putine si/sau mai multe drepturi si obligatii comparativ cu cealalta categorie de salariati”, a precizat mai demult pentru AvocatNet.ro, avocatul Alina Vezureanu, asociat coordonator la SCA Caracas si Asociatii, Baroul Bucuresti.

Aceste reglementari se aplica inclusiv in cazul concediului de odihna. Mai precis, concediul la contractul cu timp partial de munca NU va fi fractionat. Toti salariatii, indiferent de timpul lucrat (integral/partial), beneficiaza de un minim de 20 de zile lucratoare de concediu de odihna/an.

Citeşte şi: Ministrul Muncii: S-a propus acordarea a două salarii brute pe an, ca premiu de excelenţă