La ce preț se vinde o pereche de șosete Lidl pe OLX. Adidașii se vând și ei cu peste 1.000 de euro. De ce sunt produsele atât de speciale și scumpe

O pereche de șosete de la Lidl se vinde pe OLX la prețul de 120 de lei. De ce sunt acestea atât de căutate de către toată lumea.

25 mai 2023, 10:52
La ce preț se vinde o pereche de șosete Lidl pe OLX. Adidașii se vând și ei cu peste 1.000 de euro. De ce sunt produsele atât de speciale și scumpe
La ce preț se vând șosetele Lidl

O banală pereche de șosete de la Lidl se vinde pe OLX la prețul de 120 de lei. Însă, prețul nu este unul atât de mare, având în vedere că acestea au putut fi cumpărate la prețuri și mai mari în restul Europei. Fenomenul a luat amploare în ultimii ani.

Lidl este unul dintre cele mai apreciate lanțuri de supermarketuri din România și pune la dispoziție o gamă variată de produse, la prețuri atrăgătoare. Pe lângă cele alimentare, în magazine clienții pot găsi unelte, accesorii pentru casă și grădină, dar și haine.

La categoria articole vestimentare se găsesc și cele care au imprimate emblema Lidl. Chiar dacă la raft se vând cu prețuri foarte mici, acestea ajung să se vândă pe internet la prețuri mult mai mari.

Citește și: Super-ofertă la Lidl: produse sub 7 lei, disponibile începând de pe 18 mai în limita stocului

De exemplu, o pereche de șosete ediție limitată, mărimea 43-46, este pusă la vânzare pe internet cu prețul de 120 de lei. Acestea sunt noi, fără etichetă, iar în alte țări au fost vândute cu bani mai mulți.

În urmă cu trei ani, pe internet s-a creat isterie pe internet ci adidașii Lidl. De la doar 13 euro au ajuns să coste mai bine de 1.000 de euro.

Celebrele produse de la Lidl

Produsele care se vând la prețuri colosale sunt cumpărate rapid. Asta datorită straegiei de marketing adoptată din afară – drop culture, care constă în punerea pe piață a unor articole exclusive, în camtități mici.

Citește și: LIDL vine cu noi oferte spectaculoase. Cele mai căutate produse cu 50% reducere

Cei care au cumpărat pantofii sport nu i-au purtat, ci i-au pus mai târziu la vânzare.

„Strategia provine de la branduri de lux din Statele Unite și a fost inventată în urmă cu zece ani, dar Lidl a făcut  drop culture într-un timp foarte scurt. Clasele populare ironizeaza acum industria de lux, după ce luxul a ironizat clasele populare.

Cei care își închipuie că lumea de mâine tinde să fie cumpătată, se înșelă. Dimpotrivă, supra-consumul triumfă”, spunea, în 2020, Eric Briones, curatorul Salon du Luxe Paris, potrivit smartradio.ro.