La ce riscuri te expui când faci baie în piscină

Cum nu ai timp să dai o fugă până la mare în fiecare weekend din vară, te refugiezi la piscină pentru a-ţi întreţine bronzul atât de sexy. Totuşi, ai idee de pericolele la care îţi supui corpul atunci când intri în bazin?

03 iul. 2014, 07:48
La ce riscuri te expui când faci baie în piscină

Orele petrecute pe un sezlong comod pe marginea unei piscine sunt exact ce ti-ai putea dori in zilele calduroase din concediusau din weekend.

Te-ai gandit vreodata insa ca apa tratata nu e tocmai benefica pentru pielea si parul tau? Cu toate acestea, dezinfectarea apei din piscina este obligatorie, in conditiile in care sute de oameni se scufunda in acelasi bazin.

Cum sa mananci sanatos in concediul de vara

Clorul e cel mai des utilizat in tratamentul chimic, fiind foarte eficient in actiunile de dezinfectare, insa in contact cu pielea poate deveni iritant, anumite persoane fiind chiar alergice (alternativele pentru curatarea apei din piscinele ecologicesunt electroliza cu sare sau sterilizatoarele UV).

In plus, persoanele care folosesc piscinele participa la poluarea apei, din cauza resturilor care se lipesc pe picioare, a produselor pentru protectia solara, transpiratiei, resturilor de urina si materii fecale etc., care pot ramane in particule chiar si invizibile, dar care „contribuie” la poluarea apei.

Vezi la ce riscuri te expui cand faci baie in piscina pe cosmopolitan.ro.