La ce se folosește al treilea compartiment al mașinii de spălat. E mai util decât ai crede

Toată lumea are în casă o mașină de spălat, însă nu oricine știe și cum se folosește corect una. Dacă nu știai care este scopul celui de-al treilea sertar al mașinii de spălat rufe, află în articol!

09 dec. 2023, 11:11
La ce se folosește al treilea compartiment al mașinii de spălat. E mai util decât ai crede

Pentru ce este, de fapt, al treilea compartiment al mașinii de spălat. Nu mulți români știu cât de folositor este!

Citește și Ce detergent spală mai bine rufele: pudră, lichid sau capsule? Răspunsul care te va ului

Cu siguranță după ce vei citi acest articol vei folosi aparatul la capacitate maximă și te vei bucura de funcțiile pe care le are!

Fiecare compartiment are funcția sa aparte, însă multe gospodine nu le folosesc pe toate.

Main Wash reprezintă locul destinat spălării de bază care răspunde ciclului esențial. În el se pune detergentul, fie că este vorba de un praf, lichid sau gel, adică, compartimentul din stânga. De altfel, tot aici se adaugă înălbitorul.

Sofftener, al doilea compartiment din mașina de spălat, cel din mijloc, este destinat balsamului de rufe. Acesta reîmprospătează materialele și oferă o aromă specială, mai ales dacă rufele sunt uscate în interiorul casei.

De obicei, acest este marcat cu simbolul ”max”. Balsamul se toarnă până când se ajunge la acest semn, nu mai mult.

Al treilea sertar al mașinii se numește Prewash și este destinat pentru prespălare. Acest proces are nevoie de mai mulți agenți de curățare pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei grele și de aceea se folosesc mai multe clătiri.

Tu procedezi corect?

Există multe femei ce aleg să spele hainele de mână, într-un lighean, însă acest compartiment scutește timpul pierdut, dar și eforturile depuse atunci când freci anumite haine care au pete.

Citește și Amestecă pastă de dinți cu puțin detergent. Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl încerce înainte de Paște!

Compartimentul are, în general, mărimi mai mici decât celelalte două componente ale mașinii de spălat. În acesta se pun de fiecare dată soluții lichide și concentrare. Simbolul său mai poate fi la unele aparate I sau chiar 1.

În plus, este detașabil la unele mașini de spălat.

„Există de obicei 3 compartimente: pre-spălare, detergent, balsam. De la L-R în ordine. Deci, L este pre-spălare, mijlocul este detergent, R este balsam”, a declarat Laura de Barra, expert în curățenie, conform alephnews.ro.