La ce vârstă este indicat ca femeile să rămână însărcinate

Sarcina este considerată momentul cel mai frumos din viaţa unei femei, dar nu multe sunt pregătite să devină mămici.

10 iul. 2018, 09:48
La ce vârstă este indicat ca femeile să rămână însărcinate

Să rămâi însărcinată după 40 de ani poate părea o adevărată încercare. Totuși, mai nou se spune din ce în ce mai des că pentru femei vârsta de 40 de ani este, de fapt, o continuare a celei de 30, fără prea mari schimbări.

Deși acest fapt era până acum considerat imposibil, specialiștii au determinat vârstă ideală la care femeile pot rămâne însărcinate. 

Motivul cel mai des întâlnit este acela că apare un soi de frică atunci când e vorba de o posibilă sarcina, iar astfel multe dintre femei nu simt că ar fi într-un „punct bun” al vieții în care să conceapă un bebeluș sau se lasă ghidate de alți

În 2016, specialiștii de la Institutul Național de Statistică din Spania au reușit însă să determina vârstă ideală la care femeile pot rămâne însărcinate. Alte studii sugerează că cel mai sigur interval de aducere pe lume a primului bebeluș este între 20 și 35 de ani.

Totuși, în cazul femeilor care aleg să devină mame după vârstă de 35 de ani, cercetările efectuate în cadrul Oxford University au arătat că micuții acestora au avut rezultate mult mai bune atunci când le-a fost măsurată capacitatea cognitivă verbală. Pe de altă parte, copiii cu mame mai tinere n-au răspuns la fel de bine.

Tocmai din acest motiv s-a stabilit că vârstă ideală la care femeile pot rămâne însărcinate este cea de 32,5 ani. Această vârstă e considerată una medie pentru conceperea unui copil. Chiar și apropierea de 35 de ani vine la pachet cu unele avantaje în cazul celor care își doresc să devină mame.

Vrei să ai o partidă de sex perfectă? Ţine cont de aceste sfaturi şi îl vei aduce pe culmile plăcerii