La confluenţa dintre Foc, Apă şi Pământ

Din momentul în care oamenii au înțeles însemnătatea astrelor și s-au dedicat studiului acestora, astrologia ca și ramură științifică a început să joace un rol extrem de important în viața de zi cu zi.

07 oct. 2019, 08:24
La confluenţa dintre Foc, Apă şi Pământ

Prin intermediul astrologiei, oamenii au reușit să facă descoperiri uluitoare, însă, de departe, cele mai semnificative rămân cele care se află în strânsă legătură cu comportamentul uman. Astfel, fiecărei persoane în parte îi aparține un semn zodiacal, care la rândul său se reflectă în modul în care am fost făuriți. Focul, Pământul și Apa sunt doar trei dintre cele patru elemente care ne definesc și care cuprind o serie de semne zodiacale dintre care amintim:

  • Leu (23 iulie – 22 august)
  • Semn de Foc
  • Planeta dominantă – Soarele
  • Simbol – Leul
  • Cuvinte cheie – Pasiune, romantism, curaj, loialitate, generozitate

Întocmai cum Soarele este planeta care se află în centrul sistemului nostru solar, așa și zodia Leu obișnuiește să se bucure de lumina reflectoarelor, ca și când întregul univers s-ar învârti în jurul său. Nici nu ar avea cum să fie altfel! Fiind un lider înnăscut, extrovertit, adventuros, sigur pe sine și generos, nativul Leu atrage persoanele din jurul său prin intermediul căldurii și spontaneității pe care o propagă. Persoana născută sub semnul Leului este creativă și imaginativă, pasională și extrem de mărinimoasă.

Aceștia se află într-o cursă continuă spre dezvoltare personală și pot apărea ca fiind mult prea vanitoși sau chiar aroganți. Mai mult decât atât, orgoliul uriaș de care dau dovadă poate fi interpretat ca un atribut în domeniul financiar deoarece îi impulsionează să își asigure mereu locul fruntaș, însă poate fi văzut și ca un dezavantaj atunci când vine vorba de munca în echipă. În relațiile cu persoanele apropiate sunt generoși și afectuoși. De cele mai multe ori, Leii caută persoane alături de care să stabilească o legătură intelectuală înainte de toate, pe care să le ajute, să le răsfețe și să le protejeze, în stilul lor caracteristic.

  • Persoane celebre sub semnul Leului – Dan Condurache, Barack Obama, Jennifer Lawrence, Madonna, Arnold Schwarzenegger

 

  • Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)
  • Semn de Pământ
  • Planeta dominantă – Saturn
  • Simbol – Capra de mare
  • Cuvinte cheie – Ambiție, prestigiu, idealuri, organizare, recunoaștere

Maestru al autocontrolului, Capricornul este de departe unul dintre cele mai complexe și complete semne zodiacale. Planeta sa dominantă, Saturn, este planeta înțelepciunii și a lecțiilor crâncene de viață. Astfel, Capricornii, cunoscuți drept –sufletele bătrâne-, aleg drumul lung și anevoios, străbătându-l pas cu pas, dar care aduce satisfacțiile cele mai mari în viață.

Astfel, dau dovadă de răbdare, încredere, determinare și rezistență, în timp ce spiritul lor critic, organizatoric și abilitatea de a urma cu strictețe planul impus dau rezultate nebănuite. Din acest punct de vedere, viața lor personală este deseori pusă la încercare din moment ce tind să neglijeze acest aspect și pot părea mult prea pesimiști, materialiști, absorbiți de muncă și pierduți în seriozitatea exagerată. Cu toate acestea, zodia Capricorn ascunde o sensibilitate înduioșătoare, fiind melancolici, emotivi, și deosebit de loiali în relațiile cu persoanele dragi.

  • Persoane celebre sub semnul Capricornului – Mihai Eminescu, Gheorghe Dinică, Mel Gibson, Elvis Presley, Gerard Depardieu.

 

  • Pești (19 februarie – 20 martie)
  • Semn de Apă
  • Planeta dominantă – Neptun
  • Simbol – Peștele
  • Cuvinte cheie – Fantezie, vindecare, compasiune, mister, vis

Fără doar și poate, Peștele este cel mai visător semn zodiacal. Susținut de imaginea a doi pești care înoată în sens opus, unul încercând să evadeze din realitatea de zi cu zi, iar celălalt încercând să îmbine universul său interior cu monotonia cotidiană, nativul Pește este un idealist din fire. Deși nu obișnuiește să împărtășească din profunzimea sa emoțională, acest nativ înglobează o serie de calități precum compasiunea, empatia, dorința arzătoare de a îi ajuta pe semeni, romantismul și loialitatea. Iubirea și afecțiunea pe care aceștia le dăruiesc fără rezerve îi transformă în același timp în ținte, în special în relațiile cu persoane mai puțin binevoitoare. Peștii pot fi, în majoritatea cazurilor, creduli, ușor de manipulat și rănit, lucruri care îi determină cu atât mai mult să se rupă complet de realitate. Chiar și așa, acești adevărați martiri ai zodiacului înfățișează altruismul și sacrificiul pe cele mai înalte culmi.

  • Persoane celebre sub semnul Peștelui – I. L. Caragiale, Dan Negru, Albert Einstein, Steven Jobs, George Washington.