La doar 24 de ani a văzut toate ţările lumii. Află cum a reuşit FOTO

Un britanic de 24 de ani a devenit cea mai tânără persoană din lume care a vizitat toate ţările din lume, inclusiv România. James Asquith a cheltuit 125.000 de lire sterline pentru a-şi îndeplini visul.

14 oct. 2013, 18:55
La doar 24 de ani a văzut toate ţările lumii. Află cum a reuşit FOTO

Pe parcursul a cinci ani, James, care este acum bancher în Londra, a reuşit să viziteze 196 de ţări, din Australia până în Irak, San Marino şi Serbia.

James a început să călătorească în 2008, după ce prietenii lui cei mai buni au devenit pasionaţi de călătorii. El a decis să îşi facă bagajele şi să vadă despre ce e vorba.

„Vietnam a fost prima ţară în care am mers şi am petrecut aproape trei luni acolo. Am mai petrecut cinci luni în SUA şi Canada, vizitând toate statele, inclusiv Hawaii şi Alaska”, povesteşte tânărul.

James şi-a petrecut toate vacanţele de la universitate călătorind şi şi-a finanţat voiajele prin banii strânşi în urma joburilor sale part-time pe care le-a avut încă de la 16 ani. El a muncit şi prin barurile şi hosteluri din ţările vizitate.

Abia când a ajuns în Egipt, în timpul violenţelor, a realizat că vrea să viziteze toate ţările de pe glob, inclusiv naţiunile „instabile”. „Îmi plăcea adrenalina – dar cred că am ales cele mai proaste momente să vizitez o mulţime de ţări. Am mers în Libia la trei săptămâni după ce a căzut Gaddafi, în Afganistan la două săptămâni după atentatele cu bombă din Mazar-i-Sharif”, mai spune James. „Mi-am petrecut majoritatea timpului din Libia alături de un localnic care mi-a arătat daunele provocate de război, iar în Iran l-am întâlnit pe fiul proprietarului hotelului, care era de vârsta mea şi mi-a arătat multe lucruri”.

„Cel mai mult timp l-am petrecut în Africa – şase luni. Au fost multe ţări mici şi vame dubioase, am avut încredere în oameni care m-au condus chiar şi în trei ţări deodată. Dar încă nu am terminat – mai am de văzut Tahiti, Insula Paştelui, Antarctica – sper să le văd la anul„, a mai spus tânărul călător.

James în Vanuatu

James în India, la Taj Mahal

James în Libia

James în Albania

James în Coreea de Nord

James în Hawaii

James în Australia

James în Uzbekistan

James în Bolivia

James în Bhutan

James în Nicaragua

James în Islanda

James pe Marele Zid al Chinei

James în Afganistan