LA MULTI ANI!!!! Tamara Buciuceanu Botez împlineşte 85 de ani

Publicat: Duminică, 10 August 2014 11:48 // Actualizat: Duminică, 10 August 2014 17:34 // Sursa: romaniatv.net

Doamna comediei româneşti, Tamara Buciuceanu Botez, împlineşte duminică 85 de ani, iar pe această cale îi urăm La Mulţi Ani. Este una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia de aur. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria Liceenii”.

Tamara Buciuceanu este una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur.

Între 1948-1951, Tamara Buciuceanu frecventează Institutul de Teatru „Vasile Alecsandri" din Iași, însă în anul IV de studii se transferă la București, la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică la clasa profesorului Nicolae Bălțățeanu (asistentă Sorana Coroamă-Stanca). Tamara Buciuceanu termină studiile în 1952.

Este una din reprezentantele generației de aur a teatrului românesc. Este supranumită "Doamna comediei românești", fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria "Liceenii". În anul 2009 a împlinit venerabila vârstă de 80 de ani și 57 de ani de cariera impresionantă în teatru și film.

A jucat pe scenele marilor teatre ale capitalei precum: Giulești, Bulandra, Național, Teatrul de comedie etc. A interpretat-o pe Coana Chirița pe scena Teatrului Național din Iași.

A avut roluri importante în teatru în piese precum "Coana Chirița", "Romeo și Julieta la început de noiembrie", "Scaunele", "Cumetrele", "Doctor fără voie", "Nepotul", "Așteptând la arlechin", "Domnișoara Nastasia", "Mamouret" etc. Cartea de vizită a carierei sale rămâne fără îndoială personajul Vicăi Delcă din piesa "Dimineață pierdută" după Gabriela Adameșteanu. De asemenea Tamara Buciuceanu a făcut o cariera impresionantă și în Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion. TVR Media a lansat în 2006 DVD-ul "Tamara Buciuceanu" ce cuprinde o selecție din aparițiile sale memorabile în programele de divertisment ale Televiziunii Române.

A fost căsătorită din 1962 cu medicul anestezist Alexandru Botez (decedat în 1996). Nu are copii.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 aug 12:29
Răspunde | Votează email 0 email
rodica
Multa sanatate va doresc din tot sufletul
10 aug 12:19
Răspunde | Votează email 0 email
Cornel
La Multi Ani doamna Tamara Buciuceanu , va urez tot binele din lume , multa , multa sanatate . Si tot ce va doriti sa se implineasca 1000% .
Toata familia mea de 4 persoane va iubeste . Sinteti minunata ! Cuvintele nu pot exprima cu adevarat cit de mult va admiram .
10 aug 12:02
...Ani. Este una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia de aur. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
10 aug 11:59
...85 de ani, iar pe această cale îi urăm La Mulţi Ani. Este una dintre cele mai apreciate actriţe de teatru, film …read more ...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 6 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H