La o lună de la Untold, rata de infectare în Cluj-Napoca a depășit 9 la mia de locuitori

La 30 de zile de la Untold, rata de infectare în Cluj-Napoca a trecut de 9 la mia de locuitori, iar întreg județul înegistrează o creștere rapidă a cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2.

08 oct. 2021, 12:17
La o lună de la Untold, rata de infectare în Cluj-Napoca a depășit 9 la mia de locuitori

Cluj-Napoca

a înregistrat, la 30 de zile de la Festivalul Untold, o creștere alarmantă a ratei de incidență, care azi depășit 9 la mia de locuitori.

La Cluj-Napoca rata de infectare a ajuns vineri, 8 octombrie, la 9.11 la mie. În urmă cu 24 de ore era 8.76. De asemenea, comuna Florești – lipită practic de Cluj-Napoca – a ajuns la 9,47, iar joi era puțin peste 9.

Rata de infectare pe localități din Cluj:

Dej – 5.69

Gherla – 7.24

Turda – 3.56

Câmpia Turzii – 3.28

Huedin – 5.91

Apahida – 8.01

Baciu – 10.96

Feleacu – 4.75

Carantină în Cluj din weekend, rata de incidenţă a trecut de 6

Carantină în Cluj.

În municipiul lui Emil Boc, rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, ajungând miercuri la 6.03. Dacă acest lucru se va menține, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj va emite o nouă hotărâre, conform căreia Cluj-Napoca va intra în carantină de weekend.

În municipiul Cluj-Napoca, rata este de 6,03 la mia de locuitori, iar prefectul Tasnadi Szilard a declarat, miercuri, că urmează o perioadă de supraveghere de 48 de ore, după care, dacă incidenţa nu scade, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va institui vineri carantina de weekend.

Potrivit prefectului, în carantina de weekend, printre altele, magazinele se vor închide la ora 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar circulaţia va fi restricţionată de la ora 20,00.

Conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) la incidența de 6 cazuri la mia de locuitori se impun următoarele restricții:

 Circulația în afara locuinței 

CU certificat COVID – Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile:

pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Declarație, legitimație sau adeverință – Persoanele nevaccinate:

luni-joi: pot circula fără restricții
vineri, sâmbătă și duminică, intervalul 20:00-05:00: circulația interzisă, cu anumite excepții (menționate în declarația pe propria răspundere). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.