La Satu Mare, au inaugurat un drum închis cu alai de preoţi şi tăiat de panglică

Autoritățile din Satu Mare au tăiat panglica unui drum de doar doi kilometri care nu poate fi circulat. Acesta ar trebui să lege România de Ucraina.

22 feb. 2023, 22:06
La Satu Mare, au inaugurat un drum închis cu alai de preoţi şi tăiat de panglică

Situație incredibilă în județul Satu Mare, unde autoritățile județene au inaugurat cu fast un drum care duce… nicăieri. Drumul modernizat are o lungime totală de 2,859 kilometri, din care 1,696 kilometri pe partea română a frontierei și un drum de 1,163 kilometri pe partea ucraineană.

„Pe hârtie, noul drum modernizat ar trebui să asigure accesul către punct de trecere a frontierei româno-ucrainene de la Tarna Mare-Hyzha. Dar care este complet nefuncțional, deci ÎNCHIS! Și care, să fim serioși, nu se va deschide prea curând dată fiind situația din țara vecină și prietenă”, notează jurnaliștii de la presasm.ro.

Accident grav, un român a intrat cu TIR-ul până în bucătăria unei case: „Am crezut că e cutremur”

Primarul comunei Tarna Mare, Monica Sobius, apără, însă, investiția. „Este un drum care traversează comuna noastră și este folosit de localnici. Sperăm să se deschidă și punctul de trecere a frontierei, noi ne-am făcut partea noastră și l-am construit. Acum depinde de autoritățile centrale. Considerăm că este un pas important înainte”, a declarat aceasta pentru sursa citată.

La evenimentul din Satu Mare au participat mai mulţi funcţionari publici, trei preoţi şi două persoane îmbrăcate în port popular. Oficialitățile județene susțin că obiectivul principal al proiectului este îmbunătăţirea accesibilităţii în cele două regiuni partenere pentru a optimiza mobilitatea persoanelor şi a bunurilor şi a sensibiliza publicul cu privire la importanţa dezvoltării unei societăţi integrate social şi coezive.

Imaginea controversată care a devenit virală pe internet. Explicația din spatele celor trei scaune de toaletă într-o singură cabină