La Spitalul Judeţean din Craiova coplata se va achita la internare VIDEO

Coplata a intrat în vigoare şi este cuprinsă între 5 şi 10 lei, indiferent de câte zile sunt internaţi pacienţii. Dacă la cele mai multe spitale taxa se achită la externare, la Spitalul Judeţean din Craiova totul se întâmplă pe dos, informează România TV.

02 apr. 2013, 15:58
La Spitalul Judeţean din Craiova coplata se va achita la internare VIDEO

Medicii de la Spitalul Judeţean din Craiova au decis ca pacienţii să achite coplata la internare.

Această coplată s-a stabilit să fie la 10 lei pe spitalizare continuă. Vor plăti în momentul în care îşi fac foaia de internare„, a declarat Florin Petrescu, manager Spitalul de Urgenţă Craiova.

„Nu înţelegem pentru ce ni-i cere când din amărâta de pensie am mai plătit o asigurare. În spital am fost internată, am cumpărat tot ce a trebuit”, a spus o pacientă.

Taxa diferă de la un spital la altul. Pacienţii care se vor interna la Spitalul Judeţean Braşov vor plăti la externare 7 lei, acesta fiind cuantumul stabilit de conducerea spitalului.

„Dacă îşi fac treaba cum trebuie atunci e ok. Mai sunt pacienţi care nu sunt asiguraţi şi atunci e logic”, a precizat o femeie.

La Spitalul Judeţean din Bistriţa, coplata a fost stabilită la 10 lei.

„Foarte bine, prin faptul că şi aici sunt cheltuieli mari, bugetul statului nu poate susţine”, a adăugat un bărbat.

La spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, coplata este 5 lei. Toate spitalele vor fi obligate să arate cum au cheltuit banii adunaţi din coplată.

Citeşte şi COPLATA va fi introdusă de la 1 aprilie. Vezi ce TAXE au stabilit spitalele