La tribunal, în uniformă interzisă: Ce a fost în stare să facă un tată ca să-şi vadă copiii

Un american care le-a dat copiilor prenume inspirate din nazism şi care a fost decăzut din drepturile părinteşti s-a prezentat luni în faţa unui judecător specializat în probleme familiale purtând o uniforma militară interzisă.  

04 iun. 2013, 06:59

Americanul spera că va primi astfel dreptul de a-l vedea măcar pe cel mai mic dintre copii, în vârstă de 18 luni.
„Îmi iubesc copiii, vreau să fiu tatăl lor”, a declarat Heath Campbell, de 40 de ani, înaintea audierii la tribunalul din Flemington (New Jersy), citat de postul local NBC 10.

Cei trei copii ai săi mai mari se numesc Adolf Hitler Campbell (7 ani), JoyceLynn Aryan Nation Campbell (6 ani) şi Honzlynn Jeannie Campbell (5 ani), nume pe care el i le-a dat şi de care spune că este mândru. „Nu le-am făcut niciodată rău copiilor mei. Le-am dat doar un prenume, dar nu mai cred că a fost o idee bună”, a adăugat Heath Campbell, care se prezintă ca fiind nazist. El poartă, de asemenea, tatuată pe gât, o enormă cruce nazistă.

Copiii au fost luaţi de la părinţii lor în 2009, iar Heath Campbell, în vârstă de 40 de ani, susţine că nu i-a mai văzut de doi ani. Al patrulea copil, Heinrich Hons Campbell, a fost luat de la cuplu de serviciile sociale la câteva ore după naşterea sa în noiembrie 2011, autorităţile invocând trecutul violenţelor familiale.

Cuplul, de atunci separat, a devenit celebru când un supermarket a refuzat să scrie „Adolf Hitler” pe tortul pentru aniversarea fiului lor în 2008. Atunci a fost deschisă o anchetă, iar copiii au fost luaţi de la părinţi imediat.

Citeşte şi: ŞOCANT: 42% dintre austrieci consideră că dictatura lui Hitler nu a fost prea rea

Campbell a mai spus că depinde de judecător dacă va considera că este sau nu o idee bună de a veni la tribunal îmbrăcat în uniforma nazistă. „Dacă sunt judecători buni şi persoane bune, vor privi în interior şi nu se vor opri la aparenţe”, a subliniat el. „Vreau să fiu lăsat să demonstrez lumii că sunt un tată bun”, a mai spus el.