Laboratorul Anti-Doping de la Bucureşti a fost închis. Decizia WADA, luată din cauza numărului mare de sportivi români găsiţi dopaţi

Oficialii Agenției Mondiale Anti-Doping au anunțat, prin intermediul unui comunicat oficial, că au suspendat, provizoriu deocamdată, activitatea laboratorului Anti-Doping de la București.

01 dec. 2017, 07:48
Laboratorul Anti-Doping de la Bucureşti a fost închis. Decizia WADA, luată din cauza numărului mare de sportivi români găsiţi dopaţi

Din respectivul document nu reiese însă clar și care este motivul ce a dus la o astfel de decizie dură. Se știe doar că laboratorul de la București nu mai are voie să desfășoare activități, care includ și analiza probelor de sânge și de urină, potrivit digisport.ro.

În aceste condiții, probele deja existente în laboratorul din Capitală, și care nu au fost prelevate, trebuie mutate într-un alt laborator acreditat, dar din afara teritoriului țării noastre.

WADA desfășoară în prezent o amplă anchetă în urma căreia se va decide dacă măsura preventivă luată asupra laboratorului de la București va deveni una definitivă.

Totul a plecat de la un scandal legat de mai multe cazuri de dopaj în care au fost implicați sportivi români, cum ar fi la kaiac-canoe și la atletism. De asemenea, halterofilului Gabriel Sâncrăian i-a fost retrasă medalia de bronz câştigată la Jocurile Olimpice de la Rio, ulterior concursului fiind depistat pozitiv.

Laboratorul Anti-Doping de la București are 34 de ani de existenţă singurul din Europa de Est acreditat la WADA.