LACĂTELE IUBIRII, aruncate de pe Podul Minciunilor din Sibiu FOTO

Iubirea jurată pe Podul Minciunilor din Sibiu nu mai este veşnică. Autorităţile vor îndepărta periodic lacătele iubirii de pe balustradele podului, de teamă ca acesta să nu fie afectat.

17 iun. 2014, 07:08

Primaria Sibiu a decis să îndepărteze periodic lacătele de pe renumitul Pod al Minciunilor, prinse de localnicii şi turiştii care îşi declară iubirea veşnică, potrivit România TV.

Oamenii nu vor fi amendaţi pentru gestul lor, însă lacătele iubirii nu vor rămâne în permanenţă acolo. Ele vor fi date jos, pentru a se evita supraaglomerarea balustradei Podului Minciunilor şi astfel să se ajunga ca în situaţia de la Paris, unde o parte din grilajul Podului Artelor s-a prăbuşit în Sena sub greutatea lacătelor iubirii.

Municipalitatea nu va amenda pe cei care amplasează lacăte pe balustradele Podului Minciunilor, însă va îndepărta periodic lacătele pentru a evita supraîncărcarea balustradei„, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu, potrivit Agerpres.

Se spune că, de mult, aici erau pedepsiți negustorii mincinoși și vrăjitoarele ale căror previziuni nu se îndeplineau. Pe pod își făceau promisiuni tinerii proaspăt căsătoriți sau cadeții ce își dădeau întâlnire cu domnișoarele din oraș. Legendele spun că podul era locul ideal pentru a lega jurăminte deoarece scârțâia la cea mai mică minciună, iar la minciunile mai mari se prăbușea…Sfatul nostru este ca atunci când sunteți pe pod, să evitați orice minciună, fie ea cât de mică…„, potrivit site-ului sibiu-turism.ro.