Lacina Traore, fostul jucător al lui CFR Cluj, în centrul unui imens scandal. E acuzat că şi-a falsificat vârsta şi identitatea

Atacantul Lacina Traore, fost jucător la CFR Cluj, este acuzat de un conducător de club ivorian că şi-a schimbat identitatea şi vârsta.

03 apr. 2018, 07:25
Lacina Traore, fostul jucător al lui CFR Cluj, în centrul unui imens scandal. E acuzat că şi-a falsificat vârsta şi identitatea
Ibrahim Koné, preşedintele clubului ivorian Etoile Sportive d’Abobo, dă asigurări că Lacina Traorés-ar numi în realitateTraoré Ménéné, iar atacantul care joacă acum în prima ligă franceză, la Amiens, dar care are cinci trofee câştigate cu CFR Cluj n-ar avea 27 de ani, ci 29 de ani.
 
Întregul scandal ar putea ajunge în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, scrie presa franceză.
 
CFR Cluj l-a transferat pe Lacina Traore la 1 iulie 2008, de la Stade d’Abidjan, pentru 50.000 de dolari. Data naşterii, aşa cum era trecută în buletin, era 20 august 1990. Pe 7 februarie 2011, Traore a fost vândut la Kuban Krasnodar pentru 6 milioane de euro.
 
Scandalul a izbucnit ca urmare a revoltei oficialilor primul club formator al lui Lacina Traore, Étoile Sportive d’Abobo, care nu a luat niciun ban în urma trasferurilor succesive ale atacantului. Președintele ESA, Ibrahim Koné, susține că această primă grupare a fost pur și simplu ștearsă din pașaportul sportiv al jucătorului. El spune că la Stade d’Abidjan, de unde jucătorul a fost cumpărat de CFR Cluj, acesta și-ar fi schimbat identitatea și vârsta.