Lady Gaga a protestat faţă de alegerea lui Donald Trump. Ce mesaj a afişat artista, în faţa Trump Tower FOTO

Lady Gaga, o susţinătoare a candidatei democrate Hillary Clinton, a protestat, miercuri dimineaţă, în faţa Trump Tower din New York, după victoria repurtată de republicanul Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane.

09 nov. 2016, 15:59

Lady Gaga a urcat pe un camion de salubrizare şi a ridicat în mâna stângă o pancartă pe care era scris mesajul „Love trumps hate” („Iubirea învinge ura”), un slogan pacifist utilizat în campania democratei Hillary Clinton, bazat pe un joc de cuvinte ce constă în omonimia dintre numele de familie al lui Donald Trump şi verbul „to trump” (a învinge, a întrece, a depăşi, n.r.). Cu câteva ore mai devreme, Lady Gaga a fost văzută în timp ce a plâns în culisele sediului de campanie al democratei Hillary Clinton, în noaptea de marţi spre miercuri.

Pe măsură ce orele treceau şi devenea tot mai clar faptul că Donald Trumpa va deveni următorul preşedinte al Statelor Unite, Lady Gaga a publicat următorul mesaj pe Twitter: „Mă aflu într-o cameră plină de speranţă, ne vom face auziţi. Luptaţi pentru bunătate, egalitate şi iubire. Nimic nu ne va opri. Spune o rugăciune, America!„.

Citeşte şi „Dacă iese Trump, noi emigrăm!”. Ce vedete ameninţă că vor părăsi America

Prezentă la o întrunire publică din cadrul campaniei electorale a lui Hillary Clinton, la începutul acestei săptămâni, artista a vorbit cu multă pasiune în sprijinul candidatei democrate: „Ea are o carieră în politică de mai multe decenii, experienţă, educaţie, leadership şi înţelepciune. E pregătită să fie preşedinte. A continuat să meargă înainte şi a continuat să lupte pentru drepturile femeilor. A continuat să lupte pentru cauza copiilor noştri. A continuat să lupte pentru aceia care se află în situaţii dificile„.

Referindu-se la subiectul victoriei din campania prezidenţială, artista a adăugat: „Dacă noi suntem americani adevăraţi, atunci trebuie să trecem de la a-i vedea pe susţinătorii lui Trump ca pe adversarii noştri la a-i vedea ca pe aliaţii noştri. Ce spune Hillary? Ce spunem noi, cei care o susţinem? Spunem că suntem mai puternici împreună. Şi ceea ce eu văd în această femeie remarcabilă este faptul că ea este pregătită să readucă pacea în această ţară. America nu e cu adevărat America fără cetăţenii ei„.