Lance Armstrong a trişat din primul an de profesionism, dezvăluiri şocante. „Prima oară m-am dopat la 21 de ani”

Ciclistul american Lance Armstrong afirmă că avea doar 21 de ani atunci când a început să se dopeze, dezvăluirea fiind făcută în documentarul "Lance", care va fi difuzat în două părţi, pe 24 şi 31 mai, de postul american ESPN.

18 mai 2020, 12:01
Lance Armstrong a trişat din primul an de profesionism, dezvăluiri şocante. „Prima oară m-am dopat la 21 de ani”

După anunţul de prezentate făcut săptămâna trecută, ESPN a difuzat câteva secvenţe în premieră din acest documentar, în cursul zilei de luni. „Când m-am dopat pentru prima oară? Trebuie să fi avut 21 de ani, era în timpul primului meu sezon ca profesionist„, a indicat Armstrong, care a cucerit titlul de campion mondial în anul respectiv (1993), la Oslo.

Fostul rutier, care a câştigat de şapte ori Turul Franţei după ce a reuşit să învingă un cancer testicular, a mai spus că „nu ştie” dacă dopajul i-ar fi cauzat teribila maladie. „Dacă dopajul mi-a produs cancerul? Nu ştiu, însă nu pot spune cu siguranţă că nu„, a subliniat americanul, indicând totodată că a utilizat hormoni de creştere în 1996, cu puţin timp înainte să fie diagnosticat cu cancer.

Citeşte şi Turul Franţei 2020 va fi AMÂNAT

În ianuarie 2013, Lance Armstrong a recunoscut, în cursul unui interviu acordat celebrei Oprah Winfrey, că a recurs la dopaj în cea mai mare parte a carierei sale sportive. „Le Boss”, cum era supranumit ciclistul american în perioada sa de glorie, a fost suspendat pe viaţă în octombrie 2012 de către Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), care i-a retras din palmares cele şapte titluri cucerite în Marea Buclă.

ESPN va prezenta suişurile şi coborâşurile carierei rutierului texan, dându-i totodată cuvântul fostului său coechipier George Hincapie sau lui Derek Bouchard-Hall, fostul conducător al ciclismului american.