Lansarea eşuată a capsulei Soyuz, din august, cauzată de neglijenţă

Publicat: Miercuri, 19 Octombrie 2011 10:38 // Actualizat: Luni, 14 Noiembrie 2011 11:03 // Sursa: Mediafax

Ultimele eşecuri înregistrate de sectorul spaţial rus, inclusiv lansarea eşuată a unei capsule Soyuz, care trebuia să trimită, în august, un vas de tip cargo spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), au fost cauzate de "neglijenţe", a concluzionat, marţi, Parchetul general din Rusia.

Foto: mlib.cnr.it

Tot în luna august, lansatorul rus Proton a eşuat în încercarea de a plasa pe orbită un important satelit de telecomunicaţii, scrie Mediafax.

"S-a stabilit că cele două incidente au fost cauzate de neglijenţele angajaţilor companiilor care aparţin de Agenţia spaţială rusă (Roskosmos) comise în timpul examinărilor de control" ale lansatoarelor, a indicat Parchetul rus într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Ancheta a relevat, totodată, "absenţa unui control corespunzător din partea Roscosmos", potrivit aceleiaşi surse. Parchetul rus a recomandat "măsuri disciplinare contra persoanelor vinovate de producerea acestor incidente".

Acest anunţ a fost făcut cu două zile înainte de prima lansare, joi, a unei capsule ruseşti Soyuz de la baza Kourou din Guyana franceză, o cooperare între agenţia spaţială rusă şi cea europeană, care va permite optimizarea încărcăturii utile a lansatorului, având în vedere apropierea acestei baze de Ecuator.

Eşecul din 24 august al lansării capsulei Soyuz a reprezentat un serios pas înapoi făcut de Rusia.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anchetă august capsula Soyuz eşuare investigaţie lansare neglijenţă Roscosmos Rusia spaţiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H