Lansarea lui Iohannis s-a petrecut sub sloganul „Dacă nu poți să-i convingi, blochează-le orașul”

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a criticat modul cum s-a desfăşurat lansarea candidatului ACL la alegerile prezidenţiale din noiembrie. 

27 sept. 2014, 15:07
Lansarea lui Iohannis s-a petrecut sub sloganul „Dacă nu poți să-i convingi, blochează-le orașul”

„Conștient că prezența sa nu poate aduna un număr semnificativ de susținători, președintele PNL Klaus Iohannis a ales să blocheze traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone din București, având astfel garanția că lansarea sa nu va trece neobservată. Sau, altfel spus, a adaptat dictonul „dacă nu poți să-i convingi, zăpăcește-i”, înlocuind a doua parte cu „blochează-le orașul”!

De altfel, locul ales de candidatul ACL pentru lansare, Piața din fața Palatului Victoria, este sugestiv pentru abordarea campaniei lui Klaus Iohannis, una exclusiv negativă la adresa lui Victor Ponta și a guvernului condus de acesta, după un modelul caracteristic lui Traian Băsescu. Simpla comparație a discursurilor celor doi candidați relevă o diferență fundamentală. Dacă Victor Ponta și-a pus alocuțiunea sub semnul Marii Uniri, a concordiei și a construcției, adversarul său a fost agresiv, alegând ca în locul proiectelor sale pentru România să vină în fața oamenilor cu atacuri politice.
Românii s-au săturat de dezbinare, de 10 ani de scandaluri, vor un alt fel de președinte, capabil să construiască, să mobilizeze țara în jurul unui proiect. Klaus Werner Iohannis ignoră cu bună știință această realitate și preia de la actualul președinte ideile, tactica și, mai nou, strategii de campanie. Adică le cere românilor să voteze un soi de Tralaus Băsannis!”, a precizat Gabriela Firea într-un comunicat de presă.