Lampionul chinezesc ce a declanşat Infernul „aterizând” pe o fabrică de materiale plastice

Un adevărat Armaghedon s-a stârnit de la un simplu lampion chinezesc care a "aterizat" aprins pe o fabrică de reciclare a produselor din material plastic.  Peste 200 de pompieri s-au luptat cu un incendiu apocaliptic izbucnit la un obiectiv industrial din Smethwick (West Midlands), în apropiere de Birmingham.

01 iul. 2013, 13:39

Un incendiu nemaivăzut s-a stârnit la o întreprindere inustrială din Smethwick (West Midlands), lângă Birmingham, duminică noaptea, către ora locală 23:00. „Cataclismul” sau „Armagedonul” sau „Apocalipsa” aşa cum au numit localnicii imensul incendiu a fost provocat, după toate aparenţele, de un lampion de fabricaţie chineză care nu se ştie exact cum a aprins nu mai puţin de 100.000 de tone de plastic existente în unitatea industrială respectivă, scrie Daily Mail.

Ce a urmat, a fost ceva rupt parcă dintr-un film de ficţiune. Nici celor peste 200 de pompieri care s-au luptat cu flăcările şi coloanelede fum ce atinseseră deja o „altitudine” de 1.800 de metri şi puteau fi văzute de la o distanţă de peste 125 de kilometri, inclusiv din Oxford, Coventry şi de către sute de automobilişti care circulau pe autostrăzile M40 şi M1 înspre Londra, după cum descrie publicaţia britanică.

Doi pompieri au ajuns la spital intoxicaţi cu fum, iar opt au fost răniţi în lupta cu flăcările. 35 de de maşini de pompieri şi zeci de ambulanţe au fost mobilizate la uzina de recliclare a materialelor plastice, J&A Young. Uzina a fost mistuită, iar fum ieşea încă şi luni dimineaţa.

Şi toate acestea, de la un simplu lampion chinezesc ce a fost ulterior identificat pe imaginile camerelor de supraveghere ale obiectivului din zonă.