Laptele de măgăriță, bătura-minune pentru români. Denumit și ”aurul alb”, acesta are beneficii surprinzătoare pentru organismul uman!

Laptele de măgăriță se bucură de un real succes în Occident. Această băutură are calități terapeutice și singurul mod prin care poate fi consumat este proaspăt, pentru că procesul de fierbere îi anihilează proprietățile.

01 dec. 2021, 09:27
Laptele de măgăriță, bătura-minune pentru români. Denumit și ”aurul alb”, acesta are beneficii surprinzătoare pentru organismul uman!

Laptele de măgăriță, bătura-minune pentru români. Încă din Antichitate, marile personalități vorbeau despre calitățile pe care laptele de măgăriță îl are asupra organismului nostru.

Laptele de măgăriță, bătura-minune pentru români. Denumit și ”aurul alb”, acesta are beneficii surprinzătoare pentru organismul uman!

De altfel, această licoare era foarte consumată şi în Roma Antică şi folosit pentru propietăţile medicinale în Franţa până în secolul XX. Totodată, laptele de măgăriță este similar în ceea ce privește savoarea și compoziția cu laptele matern. Acesta are un conținut crescut de vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E. totodată, este un produs foarte uşor de digerat. De asemenea, conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă şi un nivel ridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Datele ultimelo studii demonstrează laptele de măgăriţă ar putea preveni întărirea arterelor, având în cedere calitățile sale de a dilata vasele de sânge. Un alt studiu publicat în Journal of Food Science, consideră lapte de măgăriţă un aliment – medicament datorită valorii nutriţionale şi propietăţilor terapeutice. După testarea produsului, cercetătorii au ajuns la concluzia că deşi laptele de măgăriţă conţine un o cantitate mare de lactoză, în momentul în care fermenteză şi se transformă în iaurt poate fi o opţiune foarte bună pentru persoanele intolerante la lactoză.

Citește și: Vitamina banală care apără organismul de gripă și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Iată lista alimentelor în care se regăsește
 

Totodată și industria cosmetică se bucură de propietăţile acestui lapte – hidratează şi catifelează pielea. Astfel, există deja produse care folosesc laptele de măgăriţă drept ingredinentul principal! Multe persoane care suferă de eczeme sau au ten sensibil folosesc produse de curăţare şi săpunuri pe bază de lapte de măgăriţă. Se pare că şi Cleopatra obişnuia să facă băi cu lapte de măgăriţă pentru a-şi păstra pielea tânără!

Citește și: Alimentul banal care te scapă de kilogramele în plus. Orice gospodină îl folosește în bucătărie și are numeroase beneficii pentru organismul uman!
 


loading...
Partenerii noștri