Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Ce trebuie să faci

Publicat: Miercuri, 14 Noiembrie 2018 06:56 // Actualizat: Miercuri, 14 Noiembrie 2018 06:56 // Sursa: romaniatv.net

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Când începe postul, ce trebuie să faci. Marţi, 13 noiembrie, se lasă sec pentru Postul Crăciunului sau Postul Naşterii Domnului.

Foto: libertatea.ro

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului, când începe postul, ce trebuie să faci. Din rânduielile bisericeşti aflăm că se lasa sec în seara zilei de 14 noiembrie, însă, dacă aceasta dată cade miercurea sau vinerea, se lasă sec cu o zi mai înainte. Acest post se încheie pe 24 decembrie.

Citeşte şi LĂSATA SECULUI: Ce trebuie să facă toţi creştinii înainte de POSTUL CRĂCIUNULUI 2018

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Când începe postul, ce trebuie să faci. În Postul Crăciunului, credincioșii au dezlegare la pește sâmbăta şi duminica. Prima săptămână a acestui post, până în 21 noiembrie, precum şi ultima săptămână, în perioada 20-24 decembrie, sunt perioade cu postire mai aspră, zilele de sâmbătă şi duminică a acestor săptămâni a Postului nu au dezlegare la peste, doar la untdelemn şi vin.

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului. Când începe postul, ce trebuie să faci. Luni, miercuri şi vineri, se posteşte fără untdelemn şi vin. Ziua de 24 decembrie poartă denumirea de Ajunul Crăciunului. E o zi de post mai aspru faţă de celelalte zile. Există obiceiul să nu se mănânce până la ora 3-4 p.m. Această practică aminteşte de postul ţinut în vechime de catehumenii care în seara acelei zile primeau botezul şi împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
20 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H