Laszlo Solyom, fostul preşedinte al Ungariei, a murit la 81 de ani

Laszlo Solyom, fostul președinte al Ungariei, s-a stins din viață, duminică, la 81 de ani.

08 oct. 2023, 21:00
Laszlo Solyom, fostul preşedinte al Ungariei, a murit la 81 de ani

Laszlo Solyom, fost președinte al Ungariei și primul președinte al Curții Constituționale, academician și profesor universitar, a murit, duminică, la vârsta de 81 de ani, a informat secretariatul fostului președinte, potrivit MTI.

Citește și „Sunt prea tânăr ca să mor”. Ultimele cuvinte pe care le-a auzit o mamă din Israel de la copiii ei. Teoriștii au intrat peste ei

Fostul președinte al Ungariei s-a stins din viață „după o boală îndelungată”, se arată în comunicatul lui Balázs Landi.

La vestea legată de moartea fostului președinte, mai mulți politicieni importanți și partide politice au reacționat. Printre aceștia, și premierul Viktor Orbán și primarul Gergely Karácsony.

„Fostul preşedinte al Ungariei, un mare profesor de Drept, a murit. Dumnezeu să-l odihnească pe Laszlo Solyom!”, a scris Orban, alături de o fotografie în care apar împreună.

Laszlo Solyom s-a născut la 3 ianuarie 1942, la Pécs, unde a studiat Dreptul și a absolvit în 1964. A fost preşedinte al Ungariei din 2005 până în 2010, potrivit Mediafax.

Citește și Klaus Iohannis acuză atacurile ruşilor din Delta Dunării: „Sunt crime de război”. Preşedintele României cere echipamente antidronă