Latifa, fiica şeicului Dubaiului, ţinută ostatică de tatăl său şi drogată. BBC Panorama prezintă strigătul de ajutor al prinţesei VIDEO

Latifa, fiica emirului Dubaiului care a încercat să fugă din țară în 2018, a trimis mesaje video secrete prietenilor în care-l acuza pe tatăl ei că o ținea „ostatică”, pe motiv că s-ar teme pentru viața ei.

16 feb. 2021, 19:10
Latifa, fiica şeicului Dubaiului, ţinută ostatică de tatăl său şi drogată. BBC Panorama prezintă strigătul de ajutor al prinţesei VIDEO

În imaginile difuzate BBC Panorama, prințesa Latifa Al Maktoum spune că a fost drogată și că după ce a încercat să fugă cu o barcă a fost dusă din nou în detenție. Mesajele ei către prieteni s-au oprit brusc, iar aceștia au cerut inclusiv ajutorul ONU pentru găsirea ei.

Fosta reprezentantă a ONU, Mary Robinson, care o descrisese pe Latifa drept o „tânără cu probleme” după ce a cunoscut-o în 2018, spune acum că a fost indusă în eroare de familia prințesei. De asemenea, fostul înalt comisar al ONU pentru drepturile omului și președinte al Irlandei s-a alăturat celor care cer informații cu privire la starea și locul în care se află Latifa în acest moment.

Citeşte şi Emirul Dubaiului, acuzat că a ordonat răpirea a două fiice şi intimidarea soţiei

Sunt în continuare foarte îngrijorată pentru Latifa. Lucrurile merg mai departe și cred că trebuie făcute investigații”, a spus Robinson.

În schimb, Dubaiul a răspuns că fiica emirului este în siguranță și în grija familiei. Tatăl lui Latifa, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, este unul dintre cei mai bogați șefi de stat din lume, conducătorul Dubaiului și vicepreședinte al Emiratelor Arabe Unite (EAU).

Videoclipurile pe care Latifa le-a trimis prietenilor au fost înregistrate pe parcursul mai multor luni pe un telefon pe care prințesa l-a primit în secret la aproximativ un an de la capturarea și readucerea sa în Dubai. Ea a înregistrat într-o baie, pentru că era singurul loc în care putea să stea nesupravegheată.

Citeşte şi Mărturii cutremurătoare din centrele de bătrâni din Suedia: „Ne-au spus să nu-i trimitem la spital nici dacă au doar 65 de ani!”

Imagini cu devăluirile prinţesei Latifa: