Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv procesul cu CSM pentru acordarea gradului profesional de Parchet General

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis să respingă, definitiv, acțiunea intentată de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, împotriva Consiliului Superior al Magistraturii, care nu i-a acordat gradul profesional de Parchet General.

12 nov. 2021, 14:34
Laura Codruţa Kovesi a pierdut definitiv procesul cu CSM pentru acordarea gradului profesional de Parchet General

Secția pentru procurori a CSM a decis, în 2018, să nu îi acorde respectivul grad profesional fără concurs, doar în virtutea faptului că a fost procuror general al României.

Minuta instanței:

„Admite recursul declarat de pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii împotriva sentinței civile nr 1348 din 09 aprilie 2019 a Curții de Apel București- Secția a VIII a contencios administrativ și fiscal. Casează sentința recurată și, în rejudecare: respinge acțiunea formulată de reclamanta Laura Codruța Kovesi în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Superior al Magistraturii, ca neîntemeiată. Definitivă”.

Decizia instanței este definitivă, după ce, în 2019, Curtea de Apel București îi dăduse dreptate lui Kovesi.

Citeşte şi: Deputatul PNL Adrian Miuțescu, urmărit penal de DNA pentru că ar fi intervenit pentru numirea unor persoane în instituții publice. Ancheta îi vizează și pe viceprimarul din Pitești și vicepreședintele PNL Argeș


loading...