Laura Codruţa Kovesi dă primul tun: Arestări și confiscări în valoare de 23 de milioane de euro

Operaţiunea a fost condusă de un procuror european delegat din Munchen, acţiunea fiind derulată de autorităţile judiciare din Chemnitz şi  Hamburg, din Slovacia şi din Cehia, precum şi de biroul de la Bucureşti al Parchetului European.

04 nov. 2021, 19:58
Laura Codruţa Kovesi dă primul tun: Arestări și confiscări în valoare de 23 de milioane de euro

Parchetul European, condus de Laura Codruţa Kovesi, a coordonat miercuri şi joi o operaţiune în cadrul căreia au avut loc percheziţii, arestări şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România şi Slovacia, notează news.ro.

„Ieri şi astăzi, EPPO a coordonat o operaţiune în care autorităţile judiciare au desfăşurat percheziţii, arestări şi confiscări în valoare de 23 de milioane de euro în Cehia, România şi Slovacia, Patru persoane au fost arestate, fiind suspectate de crearea unui un grup infracţional şi de evaziune fiscală”, anunţă instituţia.

Laura Kovesi şi-a început lupta cu corupţia din Europa: 350 de dosare cu prejudicii de peste 5 miliarde de euro

Principalii suspecţi au organizat un aşa-numit carusel al TVA. Nucleul activităţii infracţionale era în Hamburg  iar spălarea de bani se făcea în Cehia şi Slovacia, cu conexiuni importate în România. Prejudiciul produs în Germania este de cel puţin 23 de milioane de euro.

Întreaga operaţiune de miercuri şi joi a fost coordonată de Biroul Central al Parchetului European, din Luxemburg. A fost pus sechestru pe bunuri şi conturi bancare din Cehia şi Slovacia. Au fost arestaţi patru suspecţi, care vor ajunge în scurt timp în faţa judecătorului.

Premierul Cehiei nu recunoaşte autoritatea Parchetului condus de Laura Codruţa Kovesi. „Nu vrem ca Parlamentul European, fanaticii verzi, să ne conducă ţara”
Operaţiunea a fost condusă de un procuror european delegat din Munchen, acţiunea fiind derulată de autorităţile judiciare din Chemnitz şi  Hamburg, din Slovacia şi din Cehia, precum şi de biroul de la Bucureşti al Parchetului European, sprijinit de inspectoratele judeţene de poliţie din Bihor şi Sălaj.