Laura Codruţa Kovesi, prima declaraţie despre candidatura la funcţia de preşedinte al României

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că vrea să continue această activitate şi că nu îşi doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al României. 

09 mart. 2016, 20:06
Laura Codruţa Kovesi, prima declaraţie despre candidatura la funcţia de preşedinte al României

Laura Codruţa Kovesi a spus la Digi24 că şi-a dat acordul ministrului Justiţiei pentru propunerea de a-si asuma un nou mandat în fruntea DNA:

Mi-am dat acordul doamnei ministru pentru aceasta propunere. Doresc sa continui aceasta activitate. Cea mai importanta realizarea in fruntea DNA a fost sa consolidez o echipa de procurori care isi fac treaba foarte bine. Daca le dai o coala de hartie si le spui „scrie ce ai facut pentru Romania”, au ce scrie. Sunt multi oameni in Romania care nu au ce spune„, a declarat Kovesi pentru Digi24.

Întrebată dacă vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, şefa DNA a zis că nu are de gând ca în următorii 10 ani să candideze pentru presedintie, parlament sau orice alta functie politica:

Nu imi doresc sa candidez pentru functia de presedinte. Am un plan si pentru 5 ani si pentru 10 ani. Iar planul meu nu include sa candidez pentru presedintie, parlament etc, sau orice alta functie politica. Planul meu e sa activz in continuarea in domeniul justitiei. Sunt convinsa ca se vor gasi resursele necasare pentru cei 130 de politisti si cele 10 milioane de euro. DNA este putin favorizata pentru ca are serviciu tehnic in timp ce celelalte directii nu au. Am apreciat atitudinea doamnei ministru a Justitiei care in discutiile pe care le-am avut a incercat sa gaseasca solutii legislativa. Este o deschidere foarte mare din partea unui ministru„, a declarat Laura Codruţa Kovesi. 

CITEŞTE ŞI Kovesi, după decizia CCR: Lupta anticorupţie va continua, însă va exista o încetinire cauzată de lipsa de resurse