Laura Codruţa Kovesi, în Financial Times: „Există o campanie de calomnie împotriva instituţiei noastre”

Laura Codruţa Kovesi a lansat acuzații dure în presa internaţională, vorbind despre existenţa unei campanii de calomniere a DNA. 

17 feb. 2018, 19:18
Laura Codruţa Kovesi, în Financial Times: „Există o campanie de calomnie împotriva instituţiei noastre”

Într-un interviu pentru Financial Times, șefa Direcției Naționale Anticorupție notează că scandalul din ultimele zile este de fapt un ”atac real”, lansat de oameni de afaceri şi de politicieni care doresc subminarea instituţiei. Şefa DNA avertizează că schimbările propuse pentru sistemul judiciar vor avea un efect serios în privinţa luptei anticorupţie, iar oficialii de rang înalt nu vor mai putea fi anchetaţi. Financial Times aminteşte ca DNA a obţinut zeci de condamnari ale unor miniştri, foşti miniştri şi parlamentari. Și că în prezent îl anchetează şi pe Liviu Dragnea, preşedintele partidului aflat la guvernare în România.

Sefa DNA a declarat, pentru publicatia americana, ca vartejul speculatiilor despre viitorul DNA este rezultatul unui „atac real”, care a fost facut de om de afaceri si de politicieni care doresc subminarea institutiei. „Exista o campanie de calomnie impotriva institutiei noastre care are loc aproape zilnic”, adauga Codruta Kovesi.