Laura Codruţa Kovesi, lăudată de George Maior: O cunosc ca o profesionistă, dedicată meseriei

Fostul director al SRI, George Maior, a declarat, vineri, că a cunoscut-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar că nu i-a dat niciodată senzaţia că ar avea proiecte politice. Totodată, Maior a spus că nu există un binom DNA-SRI, ci doar o colaborare în limtele legii între cele două instituţii. 

24 apr. 2015, 12:12
Laura Codruţa Kovesi, lăudată de George Maior: O cunosc ca o profesionistă, dedicată meseriei

George Maior spune că nu crede că Laura Codruţa Kovesi are planuri politice, fiind, în opinia sa, „o profesionistă”.

„Absolut deloc. Niciodată. Nu am avut nici cea mai mică senzaţie în acest sens. O cunosc ca o profesionistă, dedicată meseriei. Că se mai proiectează în diverse medii, aici este şi răspunderea unora care vor să cuantifice în sens de credibilitate reprezentanţii acestor instituţii, când vezi că ai 50, 50, 60%, tot te gândeşti că acel capital ar putea fi folosit şi în sens politic. Poate că nu ar trebui să prezentăm asemenea persoane, în asemenea clasamente. Sau poate este bine din punctul de vedere al evaluării eficienţei instituţiei ca atare”, a spus Maior, la Adevarul. 

George Maior a mai vorbit şi despre relaţia dintre SRI şi DNA.

„Nu există un binom SRI-DNA, ci o cooperare în limitele legislaţiei. Nu cred că face bine discursului românesc în cadrul lumii civilizate. Nu face bine nici celor care au nevoie de mijloace legale pentru a se apăra. Nu cred că vor câştiga ceva dintr-un asemenea tip de discurs. Cred că instituţiile acestea s-au maturizat. Nu face bine nimănui intrarea într-o dezbatere de acest tip. Procurorii sunt rupţi din această dinamică politică”, a arătat Maior.