Laura Codruţa Kovesi, lăudată de George Maior: O cunosc ca o profesionistă, dedicată meseriei

Publicat: Vineri, 24 Aprilie 2015 15:12 // Actualizat: Vineri, 24 Aprilie 2015 15:12 // Sursa: romaniatv.net

Fostul director al SRI, George Maior, a declarat, vineri, că a cunoscut-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar că nu i-a dat niciodată senzaţia că ar avea proiecte politice. Totodată, Maior a spus că nu există un binom DNA-SRI, ci doar o colaborare în limtele legii între cele două instituţii. 

Foto: ancheteonline.ro

George Maior spune că nu crede că Laura Codruţa Kovesi are planuri politice, fiind, în opinia sa, "o profesionistă".

"Absolut deloc. Niciodată. Nu am avut nici cea mai mică senzaţie în acest sens. O cunosc ca o profesionistă, dedicată meseriei. Că se mai proiectează în diverse medii, aici este şi răspunderea unora care vor să cuantifice în sens de credibilitate reprezentanţii acestor instituţii, când vezi că ai 50, 50, 60%, tot te gândeşti că acel capital ar putea fi folosit şi în sens politic. Poate că nu ar trebui să prezentăm asemenea persoane, în asemenea clasamente. Sau poate este bine din punctul de vedere al evaluării eficienţei instituţiei ca atare", a spus Maior, la Adevarul. 

George Maior a mai vorbit şi despre relaţia dintre SRI şi DNA.

"Nu există un binom SRI-DNA, ci o cooperare în limitele legislaţiei. Nu cred că face bine discursului românesc în cadrul lumii civilizate. Nu face bine nici celor care au nevoie de mijloace legale pentru a se apăra. Nu cred că vor câştiga ceva dintr-un asemenea tip de discurs. Cred că instituţiile acestea s-au maturizat. Nu face bine nimănui intrarea într-o dezbatere de acest tip. Procurorii sunt rupţi din această dinamică politică", a arătat Maior.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna George Maior Laura Codruţa Kovesi SRI
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
24 apr 17:20
...vineri, că a cunoscut-o pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar că nu i-a dat niciodată senzaţia că ar avea proiecte politice. Citește mai departe…

...
24 apr 15:55
...pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar că nu i-a dat niciodată senzaţia că ar avea proiecte politice. Citește mai departe…   ...
1
EUR
4.7536
RON
15 Oct
noapte 9 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H