Laura Codruţa Kovesi, mesaj pentru fostul şef al SRI, George Maior

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, că speră să colaboreze cu fostul şef al SRI, George Maior, "la fel de bine" şi în calitatea acestuia de ambasador în SUA şi i-a urat să rămână "la fel  de serios,  patriot şi determinat".

28 iul. 2015, 08:27
Laura Codruţa Kovesi, mesaj pentru fostul şef al SRI, George Maior

George Maior va pleca ambasador în Statele Unite. „Îi urez mult succes în noua misiunea pe care o va avea, să rămână la fel de serios, la fel de patriot, la fel de determinat ca şi până acum în apăra interesele ţării. Sper ca in viitoarea calitate să putem colabora la fel de bine atunci când va fi cazul”, a spus şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Șeful statului a aprobat pe 30 aprilie propunerea ca George Maior să fie ambasador al României în SUA.

Pe 19 mai, fostul director al SRI George Maior a primit aviz pozitiv pentru acest post din partea Comisiilor reunite de politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului.

George Maior și-a înaintat demisia pe 27 ianuarie din funcția de director al Serviciului Român de Informații. El a deținut această poziție începând cu octombrie 2006.

În perioada 2000-2004, el a îndeplinit funcția de secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare în cadrul Ministerului Apărării Naționale, în această calitate coordonând, din punct de vedere strategic și militar, integrarea României în NATO.

În noiembrie 2004 a fost ales senator PSD de Alba în Parlamentul României, funcție pe care a deținut-o până la 5 octombrie 2006, când a demisionat, pentru a prelua conducerea SRI.