Laura Voicu, după mutarea Alinei Bica la Târgşor: Mă tem pentru viaţa ei

Laura Voicu, avocata fostei şefe DIICOT Alina Bica a declarat, luni, la România TV că se teme pentru viaţa acesteia, după mutarea la Penitenciarul Târgşor. Totodată, Laura Voicu a precizat şi că încă de vineri clienta sa nu a mai contactat-o nici pe ea, nici pe membrii familiei.

06 apr. 2015, 19:41
Laura Voicu, după mutarea Alinei Bica la Târgşor: Mă tem pentru viaţa ei

Avocatul Laura Voicu a declarat la România TV că Alina Bica sa nu s-a plâns niciodată în starea de arest preventiv, dar că mutarea sa la Penitenciarul Târgşor, în ciuda unui acord cu procurorul de caz privind rămânerea în Arestul Central, este „strigătoare la cer”.

„Alina Bica nu s-a plâns niciodată de când a intrat în starea de arest preventiv. Mi se pare strigător la cer că a fost transferată atât rapid, în condiţiile în care aveam ordonanţa prin care era admisă şederea Alinei Bica în Arestul Central. Şi pot să vă spun din experienţa proprie că este groaznic în Arestul Central„, a declarat Laura Voicu.

CITEŞTE ŞI: Judecătorii, nelămuriţi de unele acuzaţii aduse Alinei Bica. DNA este solicitată să vină cu explicaţii

Totodată, avocata şefei DIICOT a menţionat că Alina Bica este huiduită la penitenciar Târgşor şi că măsurile de securitate erau mai bune în Bucureşti, ceea ce o face să se teamă pentru viaţa clientei sale.

„Consider că măsurile de securitate erau mai bune în Bucureşti (…) Cred că este înfiorător să parcurgi distanţa de la celulă până la vorbitor. În momentul în care parcurgi întreaga curte şi deţinutele strigă tot felul de lucruri, mă gândesc că e infiorător. Ca om şi prieten îmi este teamă pentru Alina Bica. Nu am mai vorbit cu ea de vineri, când am fost să o vizitez, şi am vorbit 20 de minute strict prin geam. Nu şi-a sunat familia şi nici avocatul. Nu ştiu absolut nimic de dânsa de vineri (…) Îmi este teamă pentru viaţa dânsei acolo în primul rând ca prietenă, apoi ca avocat”, a menţionat avocata Alinei Bica.

Anterior, Laura Voicu a spus luni dimineaţă, la intrarea la sediul DNA, că Alina Bica are parte de condiții groaznice în închisoare. Cele peste 200 de deținute îi strigă diverse lucruri atunci când aceasta iese în curte.

Citeşte şi: Alina Bica, HUIDUITĂ în Penitenciarul Târgşor VIDEO

Oamenii de la Târgşor sunt respectuoşi. Doamna Bica este ţinută în carantină, singură în cameră. Este într-un penitenciar în care atunci când traversează curtea, cele 200 de deţinute de acolo îi strigă foarte multe lucruri pentru că majoritatea dosarelor au fost făcute de dumneaei la DIICOT. Este îngrozitor„, a declarat Laura Voicu la DNA.

Alina Bica, aflată în arest în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, a fost mutată, joi, din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul Târgşor.

Alina Bica a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.