Laurent Fabius consideră că negocierile cu Bashar al-Assad ar fi un CADOU SCANDALOS pentru Statul Islamic

Ministrul afacerilor externe al Franței, Laurent Fabius, a afirmat luni că a negocia cu președintele sirian Bashar al-Assad, după cum a preconizat duminică omologul său american John Kerry, ar însemna să 'faci un cadou absolut scandalos' grupării Statul Islamic (SI), informează AFP, citată de Agerpres. 

16 mart. 2015, 19:22
Laurent Fabius consideră că negocierile cu Bashar al-Assad ar fi un CADOU SCANDALOS pentru Statul Islamic

Soluția’ la conflictul sirian ‘este o tranziție politică ce trebuie să mențină instituțiile regimului, nu pe Bashar al-Assad’, a declarat Fabius la finalul unei reuniuni la Bruxelles. ‘Orice altă soluție care l-ar repune în șa pe Bashar al-Assad ar fi un cadou absolut scandalos, gigantic, oferit teroriștilor din SI’, a spus șeful diplomației franceze, avertizând că ‘milioane de sirieni care au fost persecutați de Assad vor începe să susțină SI’.

Într-un interviu acordat postului de televiziune CBS în ultima zi a conferinței internaționale economice în stațiunea egipteană Sharm El Sheikh, secretarul de stat american John Kerry a anunțat că SUA, împreună cu alți jucători-cheie, ‘lucrează în vederea obținerii unui rezultat (în criza siriană) cu ajutorul eforturilor diplomatice’. ‘În cele din urmă, va trebui să purtăm negocieri cu Assad’, a spus Kerry, citat de agenția Tass.

Citeşte şi Femei şi copii care voiau să se alăture Statului Islamic au fost arestaţi în Turcia

În același timp, John Kerry a confirmat că procesul de pace trebuie să se bazeze pe comunicatul de la Geneva din 30 iunie 2012, potrivit Agerpres.  Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a precizat că nu există nicio modificare în poziția americană și că ‘nu există viitor pentru un dictator brutal precum Assad în Siria’.

Fabius a anunțat, de asemenea, că a discutat luni la telefon cu John Kerry și că acesta l-a ‘asigurat că nu există nimic nou în poziția americană privind Siria’.