Laurenţiu Dan Leoreanu, primar PNL în Roman, a demisionat

Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, a demisionat din funcţie şi a ales să îşi păstreze mandatul de deputat câştigat pe lista PNL Neamţ la alegerile din 11 decembrie.

03 ian. 2017, 12:48
Laurenţiu Dan Leoreanu, primar PNL în Roman, a demisionat

Dana Savu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, a declarat, că prefectul Niculina Dobrilă a emis, marţi, ordinul de vacantare al postului de primar al municipiului Roman, scrie Agerpres.

Acest ordin a fost trimis către Guvernul României care, de comun acord cu Autoritatea Electorală Permanentă, va hotărî data alegerilor anticipate pentru funcţia de primar. 

Laurenţiu Dan Leoreanu a fost ales primar al municipiului Roman în vara anului 2016 pentru a treia oară, după ce a candidat din partea PNL. La alegerile parlamentare a candidat pe poziţia a doua la Camera Deputaţilor din partea PNL şi a obţinut mandatul la redistribuire. 

Pe data de 30 decembrie 2016, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, Laurenţiu Dan Leoreanu şi-a înaintat demisia din funcţia de primar. 

De profesie cadru didactic, Laurenţiu Leoreanu a intrat în politică în anul 2004 când a fost ales consilier local al municipiului Roman pe lista PSD. Doi ani mai târziu a demisionat din partid şi a rămas independent până în anul 2008 când, alături de PDL-ul condus de Gheorghe Ştefan, a câştigat mandatul de primar al municipiului Roman. În 2012 a recâştigat mandatul de primar tot cu PDL, după care, în 2010, a demisionat din partid pe baza prevederilor ordonanţei care permitea acest lucru fără să îţi pierzi mandatul. A cochetat cu Fundaţia Mişcarea Populară iar în final s-a înscris în PNL, partid cu care a câştigat un nou mandat de primar cu aproape 77%.