Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi NATO traversează cea mai gravă criză de la sfârşitul „războiului rece”

Relaţiile dintre Rusia şi NATO traversează în prezent cea mai gravă criză de la sfârşitul 'războiului rece', dar cu toate acestea Moscova susţine continuarea dialogului cu blocul nord-atlantic, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu pentru RIA Novosti difuzat marţi.

09 dec. 2014, 09:56
Lavrov: Relaţiile dintre Rusia şi NATO traversează cea mai gravă criză de la sfârşitul „războiului rece”

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că relaţiile dintre Rusia şi NATO traversează cea mai gravă criză de la sfârşitul „războiului rece”.

‘Relaţiile dintre Rusia şi NATO traversează cea mai gravă criză de la sfârşitul războiului rece. Alianţa îşi continuă politica de izolare a Rusiei, face demersuri pentru întărirea potenţialului său militar şi pentru intensificarea prezenţei sale militare în apropierea frontierelor ruse’, a afirmat şeful diplomaţiei de la Moscova.

În opinia sa, astfel de măsuri ‘provoacă o creştere a tensiunilor şi subminează stabilitatea în regiunea euro-atlantică’.

Amintind că NATO a suspendat cooperarea militară şi civilă cu Moscova, Serghei Lavrov a subliniat că Rusia consideră totuşi necesară ‘menţinerea unor canale deschise pentru dialogul politic’ dintre părţi.

RIA Novosti notează că miniştrii de externe din statele membre ale NATO au decis în aprilie suspendarea cooperării militare şi civile cu Rusia ca urmare a poziţiei acestei ţări faţă de Ucraina şi a anexării Crimeii la Federaţia Rusă.