Lazăr Comănescu: România în Schengen ar însemna consolidarea frontierelor UE

Publicat: Joi, 07 Iulie 2016 12:02 // Actualizat: Joi, 07 Iulie 2016 12:02 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, a declarat joi că ”o Românie în interiorul spaţiului Schengen ar fi un factor de consolidare a capacităţii Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele” şi că speră că în acest an vor fi făcuţi paşi spre acest obiectiv.

Foto: wall-street.ro

"O Românie în interiorul spaţiului Schengen ar fi un factor de consolidare a capacităţii Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele. Doar exemplul că România este în momentul de faţă al doilea contribuitor la Frontex (...) este edificator", a declarat ministrul de externe.

Lazăr Comănescu şi-a exprimat speranţa că anul acesta vor fi făcuţi paşi spre accederea României în Schengen. ”Capacitatea demonstrată a României de protejare a frontierelor, şi disponibiliatea României, şi contribuţiile României, acţiuni care ţin direct de protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, coroborate cu îndeplinirea tuturor criteriilor tehnice, confirmate de instituţiile europene, Comisia Europeană şi alte ţări, vor putea să determine, sper în acest an, paşi înspre realizarea obiectivului nostru”, a mai adăugat ministrul Lazăr Comănescu, conform Mediafax.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Lazar Comanescu Schengen Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 iul 12:16
...fi un factor de consolidare a capacităţii Uniunii Europene de a-şi securiza frontierele” şi că speră că în Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
07 iul 12:15
... Ministrul de externe, Lazăr Comănescu, a declarat joi că ”o Românie...
1
EUR
4.8351
RON
04 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H