Lăzăroiu, ironic după condamnarea lui Fenechiu: Câţi miniştri au plecat din cel mai cinstit guvern?

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comentat pe Facebook condamnarea lui Relu Fenechiu şi reacţia lui Victor Ponta la aceasta.

12 iul. 2013, 14:57
Lăzăroiu, ironic după condamnarea lui Fenechiu: Câţi miniştri au plecat din cel mai cinstit guvern?

„A numărat cineva câţi miniştri au plecat până acum din cel mai cinstit şi mai competent guvern?”, s-a întrebat Lăzăroiu.

Acesta a amintit într-o postare ulterioară declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare că nu regeretă că l-a numit pe Fenechiu ca ministru. „Şi totuşi e ruşinos pentru o ţară să aibă un ministru în guvern care îşi aşteaptă o sentinţă. În ţările civilizate inculpaţii nu sunt numiţi în asemenea funcţii tocmai pentru a proteja credibilitatea instituţiilor”, apreciază consilierul preşedintelui.

Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”. Fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, a primit de asemenea o condamnare de cinci ani de închisoare. Ministrul Fenechiu a fost de asemenea obligat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să plătească suma de 6 milioane de lei.

Relu Fenechiu a primit şi interdicţia de a candida pentru o funcţie publică timp de trei ani.

Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut recurs cerând pedeapsa maximă, care este de 15 ani de închisoare cu executare.

Decizia luată vineri nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al instanţei supreme.

ICCJ a mai decis, vineri, şi alte condamnări în dosarul „Transformatorul”. Mai exact, Înalta Curte i-a condamnat pe Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova, la 6 ani de închisoare cu executare, pe Ion Mărghidan, la 6 ani cu executare şi 5 ani interzicerea drepturilor cetăţeneşti, iar pe Petru Andronache, la 7 ani de închisoare.


loading...