Lăzăroiu: Liberalii şi pedeliştii care cer demisia lui Traian Băsescu sunt fie imbecili, fie ticăloşi

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu scrie, pe o reţea de o socializare, că una din ipotezele care ar explica de ce unii liberali şi democrat-liberali cer demisia preşedintelui Traian Băsescu din cauza scandalului în care este implicat fratele său ar fi aceea că sunt nişte imbecili.

20 iun. 2014, 05:56
Lăzăroiu: Liberalii şi pedeliştii care cer demisia lui Traian Băsescu sunt fie imbecili, fie ticăloşi

În respectiva postare, Lăzăroiu comentează că nu-l surprind cererile de demisie venite din partea PSD, însă în cazul PNL şi al PDL a formulat mai multe ipoteze. „Sunt toţi nişte imbecili. Absolut plauzibil. Ar fi şi greu de explicat cum s-au aruncat ca nişte ştiuci cu gura-n undiţa fuziunii după alegerile europarlamentare. Am vorbit cu unii din ei în timpul campaniei. Liberalii ziceau că iau sigur 20%, pedeliştii că iau 16-17% şi mai mult decât liberalii. Deci, la ei, prostia, halucinaţiile şi autoamăgirea sunt foarte răspândite. În mintea lor, dacă se fac acum repede prezidenţialele, câştigă Johannis (băiatu’ ăla abia a învăţat să-şi arate dantura, ar mai avea nevoie de vreo trei luni să citească ceva despre politica externa, economie şi încă vreo 30 de domenii)”, a formulat Lăzăroiu prima ipoteză.

A doua ar fi „o criză de morală” care i-ar afecta subit pe cei din PDL şi PNL. „Moral e să-ţi dai demisia când iei la alegeri mai puţin decât le-ai promis membrilor. Moral e să nu te dezici de guvernul pe care l-ai susţinut acum 3 ani. Moral e să nu te pupi în bot cu ăla cu care te-ai luptat până ţi-ai isterizat votanţii. Moral e să votezi în Parlament pentru ca Vosganian să meargă în faţa procurorilor”, a comentat consilierul lui Băsescu.

Ipoteza cu numărul 3 este la fel de puţin măgulitoare pentru cei din partidele de dreapta: pura ticăloşie. „Ei şi prietenii lor au atâtea dosare penale încât vor să scape repede de Traian Băsescu, pentru că nu mai contează cine vine, Ponta, Johannis, Predoiu, e clar că se pot înţelege cu noul preşedinte la scăpat de justiţie. Adică nişte ticăloşi”, mai scrie Lăzăroiu.