Lăzăroiu: Mişcarea de la vârful PMP îl pune pe Traian Băsescu într-o situaţie delicată

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu afirmă că schimbările la vârful Partidului Mişcarea Populară (PMP) îl pun pe preşedintele Traian Băsescu într-o situaţie delicată, dar şi pe membrii simpli ai partidului, care au strâns semnături pentru Cristian Diaconescu, transmite Agerpres.

19 aug. 2014, 08:36
Lăzăroiu: Mişcarea de la vârful PMP îl pune pe Traian Băsescu într-o situaţie delicată

‘Mi-e greu să spun, nu-mi dau seama (pe cine va susţine preşedintele – n.red.). Dar e cert că această mişcare la vârful PMP îl pune într-o situaţie delicată pe preşedinte, pentru că preşedintele a apucat să-l susţină şi să-l recomande pentru această funcţie pe Cristian Diaconescu, a semnat pentru el, iar acum ar fi în situaţia, dacă ar susţine candidatul PMP în continuare, să-şi schimbe această opţiune. Aceeaşi problemă o au şi membrii simpli ai PMP, care toată vara au alergat să strângă semnături pentru Cristian Diaconescu, le-au spus oamenilor că ăsta-i candidatul susţinut de PMP şi de Traian Băsescu şi de mâine vor trebui să le spună aceloraşi oameni pe care i-au întâlnit pe stradă la strângerea de semnături că Elena Udrea e candidatul PMP susţinut de Traian Băsescu, ceea ce e foarte dificil. Îi pune într-o situaţie ridicolă pe membrii simpli de partid şi, din ce ştiu, există la bază o nemulţumire, chiar dacă la vârf azi o să pară o mare unanimitate’, a declarat Lăzăroiu, marţi, la RFI.

El a susţinut că schimbările din partid vor avea efecte negative şi a criticat faptul că după alegerile europarlamentare nu s-a făcut o analiză a rezultatului obţinut.

”De ce PMP-ul a luat 6% şi nu a luat de exemplu 10%, de ce nu a reuşit să-şi atingă potenţialul? Pentru că, dacă se făcea atunci analiza, probabil că acum nu eram în situaţia asta. Vocile lucide au spus de atunci că decizia de a o avea pe doamna Udrea în prim plan la europarlamentare a redus mult din potenţialul electoral al partidului. Neexistând acea analiză, suntem în situaţia în care acelaşi personaj de la europarlamentare se pune în fruntea partidului la alegerile prezidenţiale. Şi atunci, dacă repetăm greşelile, cred că rezultatele vor fi aceleaşi, proaste, pe termen mediu’, a explicat Sebastian Lăzăroiu.

Cristian Diaconescu şi-a anunţat, luni, demisia din PMP şi a spus că va candida ca independent la alegerile prezidenţiale din toamnă. Tot luni, Elena Udrea, preşedinte PMP, a anunţat că este gata să-şi asume rolul de candidat al partidului la alegerile din noiembrie.